برنج گیلان بهتره یا مازندران؟

انواع برنج در گیلانی

 

دراستان گیلان به دلیل خاک حاصل خیز و آب و هوای مساعد کشت برنج رونق بسیاری دارد. و ارقام مختلفی از برنج را کشاورزان کشت میکنند. بیشترین نوع برنجی که کشت میشود برنج هاشمی است.

علاوه بر برنج هاشمی ، برنج صدری دم سیاه ، طارم ، علی کاظمی و در مناطقی انگشت شمار برنج شیرودی کشت میشود . برای خرید برنج در انواع مختلف به فروشگاه اینترنتی گیلان کشت مراجعه کنید.

 

 

 

 

انواع برنج مازندران

 

استان مازندران هم همانند استان گیلان خاک و آب و هوای مناسبی برای کشت برنج دارد. بیشترین برنجی که در خطه مازندران کشت میشود برنج های پر محصول اعم از شیرودی ، ندا، طارم کشت دوم است. از این میان برنج شیرودی به دلیل خوش پخت بودن طرفداریان بیشتری نسبت به سایر برنج های پر محصول دارد .

 

بدهی است که برنج های پر محصول به هیچ وجه نمیتوانند جای برنج گیلان را پر کنند. زیرا به مراتب عطر و طعم برنج هاشمی ، صدری و.. بیشتر از برنج های پر محصول میباشد. برنج شیرودی بعد از پخت قد و ظاهر بسیار خوبی دارد و از برنج خارجی دلپذیر تر است ولی از طعم بی نظیری که برنج هاشمی دارد محروم است .

 

 

تفاوت برنج گیلان و مازندران

 

مزه :

بیشترین ارقام برنجی که در گیلان کشت میشوند طعم شیرین دلچسبی دارند. این خصوصیت در برنج های پرمحصول مازندران خیلی کم حس میشود.

 

 

رنگ :

برنج های مرغوب گیلان رنگ سفید مایل به کرم دارند ولی برنج های پر محصول سفید خالص هستند.

 

 

عطر :

عطر برنج های گیلانی هوش از سر مشتریان میبرد . این عطر هم در دانه های خام برنج و هم ساعت ها بعد از پخت حفظ میشود.

 

 

قد :

برنج های گیلان معمولا قد مناسبی دارند و بعد از پخت ری خوبی میکشند. اما برنج های پر محصول مانند برنج های خارجی قدبلند و کشیده هستند. این خصلت در برنج های گیلانی مانند صدری دم سیاه و هاشمی هم بتناوب دیده میشود.

 

 

در نتیجه برنج گیلان به دلیل کیفیت بهتر و عطر و طعم مطبوع تر و دل انگیز تر،گرانتر و برنج مازندران به دلیل عطر و طعم ضعیفتر، ارزانتر است .

 

 

برنج گیلان
برنج گیلان

 

 

برنج شیرودی
برنج شیرودی

 

 

 

 

 

چرا برنج گیلان ؟

 

شالیزارهای گیلان به خاطر اینکه اکثرا در دامنه کوه ها قرار گرفته است و با بارش باران املاح موجود در خاک کوه ها به این شالیزارها سرازیر میگردد دارای املاح بسیاری در خاک خود میباشند و با توجه به قطع بی رویه درختان در استان مازندران و فرسایش شدید خاک متاسفانه باعث شده است خاک شالیزارهای آن مواد معدنی خود را از دست بدهد. در حال حاضر برنج گیلان بین مردم مقبولیت بیشتری نسبت به برنج مازندران دارد.

 

سخن آخر

 

مسلما افرادی که عطر و طعم برنج برایشان مهم باشدهنگام خرید برنج , خرید برنج گیلان را ترجیح میدهند. حتی بعضی از کشاورزان مازندران که برنج شیرودی کشت میکنند برای مصرف خانگی خود برنج گیلان را انتخاب مینمایند و افرادی که فقط ظاهر برنج اعم از قد و رنگ در انتخاب نوع برنج اولویت آنها است از برنج های پر محصول بخصوص شیرودی استفاده مینمایند. در آخر به این نتیجه میرسیم که برنج های اصیل گیلان به مراتب پخت ، عطر ، طعم ، ظاهر بهتری نسبت به برنج  های کشت شده در سایر استان ها دارد  و افراد علاقه مند به برنج ترجیحا برنج گیلان انتخاب اولشان است.

 

 

 

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد برنج با شماره زیر تماس بگیرید

[gilankesht-phone-number num=09906644500]

برچسب ها

پیشنهاد ما

چای سیاه ممتاز بهاره لاهیجان 280 گرمی 3%

چای سیاه ممتاز بهاره لاهیجان 280 گرمی

53,000 تومان
54,800 تومان
برنج قهوه ای 5 کیلویی 4%

برنج قهوه ای 5 کیلویی

650,000 تومان
675,000 تومان
برنج هاشمی عطری 1.5 کیلویی 4%

برنج هاشمی عطری 1.5 کیلویی

202,000 تومان
209,500 تومان
برنج صدری دودی 5 کیلویی 1%

برنج صدری دودی 5 کیلویی

1,100,000 تومان
1,115,000 تومان
برنج هاشمی عطری 5 کیلویی 4%

برنج هاشمی عطری 5 کیلویی

650,000 تومان
675,000 تومان
نیم دانه هاشمی عطری 10 کیلویی 8%

نیم دانه هاشمی عطری 10 کیلویی

600,000 تومان
650,000 تومان
عسل آویشن ارگانیک 650 گرم 3%

عسل آویشن ارگانیک 650 گرم

249,000 تومان
257,000 تومان
برنج صدری عطری 5 کیلویی 2%

برنج صدری عطری 5 کیلویی

975,000 تومان
990,000 تومان
برنج قهوه ای 1.5 کیلویی 4%

برنج قهوه ای 1.5 کیلویی

202,000 تومان
209,500 تومان
کره بادام زمینی ارگانیک 500 گرمی 7%

کره بادام زمینی ارگانیک 500 گرمی

70,000 تومان
75,000 تومان

نظرات

  1. سلام تعریف ها و در آخر نتیجه گیری که کردید خیلی جالبه.
    من اهل شمال نیستم اما بیانی که فرمودید و به زور القا کردن اینکه برنج ما خوب است مربوط به قرنهای گذشته است تا برای مردم هشیار امروز

    1. سلام
      دوست گرامی مقاله ها بر اساس واقعیات نوشته میشوند و تمامی مشخصات و عرایض درست بیان شده است. هر فردی یکبار از هر کدام از برنج ها میل بفرمایند متوجه مطالب خواهند شد.

  2. کارشناس چیه یه جور داری کیگی انگار فوق دکترای برنج شناسی داری کلا همه چی مازندران از هر لحاظ بهتره بینیم باو فقط مازندران وتمام الکی هم براما قمپوز در نکن بچه رشتی فکر کردی نمیدونم گیلانی هستی جنابه کالشناس برو پی کله ماهی و اشپله ماهیت باو

  3. من اهل بندرعباس هستم من یک بار برنج دمسیاه استان گلستان رو خریدم و فروشنده گفتن استان گلستان برنج میکارن ولی برنج اونجا خرید میشه میره مازندران و گیلان به اسم گیلان مازندران فروخته میشه
    من تا قبل از این برنج برنج گیلان مصرف میکردم اما وقتی مصرف کردم عطرش با برنج گیلان برابری میکرد
    سوال برام پیش اومد مگه استان گلستان برنج تولید میکنن یا. حرف فروشنده کذب بوده

  4. به زور دارید القا میکنید برنج گیلان بهتره و برنج مازندران بده. در صورتی که برنج طارم مازندران دارای عطر و بوی بسیار مطبوع و طعمی بسیار دلپذیر است. شما دارید برنج طارم گیلان را با برنج شیرودی مازندران مقایسه میکنید. چرا با برنج طارم مازندران مقایسه نمیکنید. سالانه صد ها تن برنج شیرودی از مازندران به گیلان میاد. چی میشه؟ با برنج طارم هاشمی قاطی میشه میره بازار. اینارم بگو برادر من…

    1. صد البته ما چیزی رو به زور القا نمیکنیم . مردم عزیز مازندران بسیار محترم هستن.
      هر فردی برنج گیلان و مازندران رو مصرف کرده باشه تفاوت رو میتونه تشخیص بده .

  5. سلام.
    من کارشناس ارشد کشاورزی هستم و مدرک کارشناسی (مهندسی کشاورزی) خود را سال ۱۳۷۰ از دانشگاه گیلان گرفتم و گیلانی هم نیستم.
    در مورد برنج باید عرض کنم که واقعا بهترین برنج ایران طارم عطری است که خیلی کم محصول است و برای کشاورزان اصلا به صرفه نیست‌.
    شنیدم بعضی از کشاورزان فقط برای مصرف شخصی خودشان این برنج را در میزان خیلی کم کشت میکنند.
    اما کیفیت برنج هیچ ارتباطی به مردم آن منطقه ندارد گیلانی و مازندرانی همگی عزیز و محترمند.
    کشت برنج هم بسیار بسیار پر زحمت و کم درآمد است.
    در خصوص برنج باید عرض کنم برنج گیلان بطور کاملا محسوس از برنج مازندران بهتر است.
    یعنی اگر یک نوع برنج رادر گیلان و مازندران کشت کنیم به علت شرایط جوی و آب و هوایی و خاک منطقه برنج گیلان بهتر خواهد بود.
    البته اگر هنوز در مازندران زمینی برای کشت مانده باشد و از آسیب حمله زمینخوارن و جنگلخواراندر امان مانده باشد.
    بطوری که سرزمین بسیار زیبا و رویایی مازندران و گلستان تبدیل به شهرکهای توریستی شده و برای مردم بومی به جز گرانی و آلودگی و ترافیک و . . . . سودی نداشته است.

    1. سلام
      بله کاملا صحیح میباشد .
      مرغوب و یا نا مرغوب بودن یک محصول در مناطق مختلف ربطی به مردمان عزیز آن منطقه ندارد و همه افراد زحمت بسیاری جهت برداشت یک محصول میکشند.
      شرایط آب و هوایی هر منطقه ارتباط مستقیم با کیفیت آن محصول دارد .

  6. چقدر تاسف خوردم از لحن برخی کاربران که حتی توان درک نقطه نظرات مخالف در مورد برنج هم ندارند و بعد دم از آزادی بیان می‌زنند. مسلما برنج گیلان بهتر است و این موضوعی نیست که کسی بخواهد به زور به کسی القا کند. خوب بودن برنج گیلان منافاتی با خوب بودن برنج مازندران و یا جای دیگر ندارد. اما در مجموع از لحاظ عطر و طعم برنج هاشمی استخوانی (رستورانی) آستانه اشرفیه یکی از بهترین انواع برنج ایرانی است. باز هم البته تغذیه سلیقه‌ای است و بستگی به عادت افراد دارد. همانطور که هیچکس نمی‌تواند بگوید فسنجان ترش بهتر از نوع معمولی یا شیرین آن است. امیدوارم کمی درک و ادب و قدرت تحمل نظرات مخالف در میان برخی ایرانی‌ها بالا برود.

    1. سلام
      سپاس از اینکه وقت گرانبهای خود را در اختیار تیم گیلان کشت قرار دادید
      قطعا هر فردی با یکبار مصرف برنج گیلان متوجه تفاوت آن با سایر برنج های ایرانی میشود .