انواع برنج در گیلانی

دراستان گیلان به دلیل خاک حاصل خیز و آب و هوای مساعد کشت برنج رونق بسیاری دارد. و ارقام مختلفی از برنج را کشاورزان کشت میکنند. بیشترین نوع برنجی که کشت میشود برنج هاشمی است.

علاوه بر برنج هاشمی ، برنج صدری دم سیاه ، طارم ، علی کاظمی و در مناطقی انگشت شمار برنج شیرودی کشت میشود .

 

انواع برنج مازندران

استان مازندران هم همانند استان گیلان خاک و آب و هوای مناسبی برای کشت برنج دارد. بیشترین برنجی که در خطه مازندران کشت میشود برنج های پر محصول اعم از شیرودی ، ندا، طارم کشت دوم است. از این میان برنج شیرودی به دلیل خوش پخت بودن طرفداریان بیشتری نسبت به سایر برنج های پر محصول دارد .

بدهی است که برنج های پر محصول به هیچ وجه نمیتوانند جای برنج گیلان را پر کنند. زیرا به مراتب عطر و طعم برنج هاشمی ، صدری و.. بیشتر از برنج های پر محصول میباشد. برنج شیرودی بعد از پخت قد و ظاهر بسیار خوبی دارد و از برنج خارجی دلپذیر تر است ولی از طعم بی نظیری که برنج هاشمی دارد محروم است .

 

تفاوت برنج گیلان و مازندران

مزه : بیشترین ارقام برنجی که در گیلان کشت میشوند طعم شیرین دلچسبی دارند. این خصوصیت در برنج های پرمحصول مازندران

خیلی کم حس میشود.

رنگ : برنج های مرغوب گیلان رنگ سفید مایل به کرم دارند ولی برنج های پر محصول سفید خالص هستند.

عطر : عطر برنج های گیلانی هوش از سر مشتریان میبرد . این عطر هم در دانه های خام برنج و هم ساعت ها بعد از پخت حفظ میشود.

قد : برنج های گیلان معمولا قد مناسبی دارند و بعد از پخت ری خوبی میکشند. اما برنج های پر محصول مانند برنج های خارجی قدبلند و کشیده هستند. این خصلت در برنج های گیلانی مانند صدری دم سیاه و هاشمی هم بتناوب دیده میشود.

در نتیجه برنج گیلان به دلیل کیفیت بهتر و عطر و طعم مطبوع تر و دل انگیز تر،گرانتر و برنج مازندران به دلیل عطر و طعم ضعیفتر، ارزانتر است .

برنج گیلان

 

برنج مازندران

 

چرا برنج گیلان ؟

شالیزارهای گیلان به خاطر اینکه اکثرا در دامنه کوه ها قرار گرفته است و با بارش باران املاح موجود در خاک کوه ها به این شالیزارها سرازیر میگردد دارای املاح بسیاری در خاک خود میباشند و با توجه به قطع بی رویه درختان در استان مازندران و فرسایش شدید خاک متاسفانه باعث شده است خاک شالیزارهای آن مواد معدنی خود را از دست بدهد. در حال حاضر برنج گیلان بین مردم مقبولیت بیشتری نسبت به برنج مازندران دارد.

سخن آخر

مسلما افرادی که عطر و طعم برنج برایشان مهم باشدهنگام خرید برنج , خرید برنج گیلان را ترجیح میدهند. حتی بعضی از کشاورزان مازندران که برنج شیرودی کشت میکنند برای مصرف خانگی خود برنج گیلان را انتخاب مینمایند و افرادی که فقط ظاهر برنج اعم از قد و رنگ در انتخاب نوع برنج اولویت آنها است از برنج های پر محصول بخصوص شیرودی استفاده مینمایند. در آخر به این نتیجه میرسیم که برنج های اصیل گیلان به مراتب پخت ، عطر ، طعم ، ظاهر بهتری نسبت به برنج  های کشت شده در سایر استان ها دارد  و افراد علاقه مند به برنج ترجیحا برنج گیلان انتخاب اولشان است.