برنج تازه یکی از ارقام برنج است. در حالت کلی برنج مهمترین قوت غذایی مرد آسیا به شما می رود و ارزش غذایی بالای آن باعث شده هر روزه به میزان مصرف کنندگان آن افزوده شود. برنج محصولی است که از سواحل ژاپن در شرق آسیا تا کشورهایی مثل کره، تایوان، تایلند، بنگلادش، چین، هند، افغانستان، پاکستان و ایران کشت می شود. حتی در زمان هایی که خشکسالی ها به میزان امروزی در کشورهای آسیایی گسترش نیافته بود در کشورهایی مثل عراق و ترکیه نیز کشت وسیع برنج انجام می شد. اما امروزه تولید این فرآورده در کشورهای غرب آسیا کاهش چشمگیری داشته، اما ایران همچنان به عنوان یکی از بهترین تولیدکنندگان برنج در آسیا شناخته می شود.

 

 

برنج کهنه یا برنج معمول در بازار از برنج تازه تهیه می شود. به عنوان یک ماده غذایی مهم جایگاه ویژه ای در صنعت کشاورزی ایران دارد و قسمت زیادی از تولیدات کشاورزی شمال ایران مربوط به این محصول است، و با توجه به اینکه ایران یکی از تولیدکنندگان قدیمی برنج است در نتیجه، در ایران می توان ارقام خاص و باکیفیتی از برنج را مشاهده کرد.

 

 

برنج تازه، برنج های کهنه و همچنین برنج های چند ماهه همگی محصولی هستند که در زمره خشکبار قرار می گیرند و به همین دلیل می توان آن را برای مدت های طولانی نگهداری کرد. در واقع ماندگاری بالای برنج عاملی است که باعث جهانی شدن این محصول شده و تقریبا در تمامی کشورهای دنیا این محصول مصرف می شود.

 

همچنین به دلیل قابلیت ماندگاری بالای برنج می توان در بازار آن را به سه صورت برنج کهنه، برنج سه ماهه یا چند ماهه و همچنین  برنج تازه یا نو خریداری کرد. هر کدام از انواع نو یا کهنه آن دارای خواص و ویژگی هایی هستند و با توجه به این خواص و ویژگی ها هر کدام از افراد نوعی از این برنج را می پسندند.

 

 

برنج تازه

 

برنج تازه چیست؟

 

برنج تازه همان محصول نهایی است که پس از مراحلی مثل خشک کردن شالی، الک کردن، سنگ گیری، پوست گیری و سفید کردن یا همان پوست گیری دوم برنج بدست می آید. این نوع برنج هنوز هم مقدار قابل توجهی رطوبت و تازگی دارد و به همین دلیل به برنج تازه شهرت دارد.

 

در حالت کلی می توان گفت که برنج نو یا همان تازه برنجی می باشد که تازه برداشت شده است. برنج تازه باید فرایندی زمانبر را طی کرده تا به برنج سه ماهه یا همان برنج کهنه تبدیل شود. برای خرید برنج نو یا همان تازه می بایست در ماه های اولیه برداشت برنج آن را به صورت مستقیم از تولیدکنندگان برنج این محصول را خریداری کرد.

 

اگر بخواهید این محصول را از بازارهای معمول خریداری کنید تقریبا کاری سخت است زیرا فرآیند آماده سازی و ورود برنج تازه به بازار معمولا دو الی سه ما به طول خواهد انجامید.

 

 

 

مزایای خرید برنج تازه برداشت شده چیست؟

 

برنج تازه محصولی است که در برخی از شاخصه ها بسیار عالی است. برای مثال این برنج به دلیل تازه بودن طعمی عالی داشته و به همین دلیل مشتریان زیادی که علاقه مند به چشیدن طعم برنج نو دارند از این محصول استفاده می کنند. همچنین برنج به عنوان یک خشکبار در طول مدت برخی از خواص و ویژگی های مهم خود را از دست می دهد.

 

عطر اولین شاخصه ای است که با ماندگاری بالای برنج از دست می رود. البته عطر برنج تا حدود دو و گاها سه سال در برنج باقی می ماند، اما بیشترین میزان عطر برنج مربوط به زمان تازه بودن و پس از پوست گیری است.

 

برنج تازه همچنین ظاهر شفافی داشته و به همین دلیل بسیاری از افراد با توجه به ظاهر آن شیفته آن شده و آن را خریداری می کنند. این برنج به دلیل اینکه وزن بیشتری دارد دارای قیمت پایین تری نیز بوده و به همین دلیل می توان این شاخصه را به عنوان یکی از مزایای خرید برنج تازه قلمداد نمود.

 

 

 

معایب خرید برنج تازه برداشت شده چیست؟

 

برنج تازه برداشت شده محصولی است که در بسیاری از شاخصه ها منحصر بفرد است و برای استفاده از آن باید آشپز توانایی بود. برای مثال این برنج به دلیل تازه بودن حالت نرمی دارد و همین مساله باعث در هم رفتگی و در اصطلاح شفتگی برنج می شود.

بدین ترتیب اگر فرد آشپز از توانایی کافی برخوردار نباشید نمی تواند از این محصول غذای خوبی را تهیه کند. همچنین کسانی که در کار تهیه غذا فعالیت دارند، هرگز نمی توانند از این محصول غذای مناسبی را تهیه کنند.

 

برنج تازه محصولی است که وزنی بسیار بیشتر از برنج خشک دارد زیرا برنج به عنوان یک خشکبار هر چه کهنه تر شود وزن آن کمتر می شود. به همین دلیل این نوع از برنج به دلیل وزن  بالا برای افرادی که به اقتصاد خانواده اهمیت می دهند محصول مناسبی نمی باشد ،اما برای اینکه بتوان به عنوان یک محصول نوبرانه آن را مصرف کرد، مانعی وجود ندارد و می توان برای رفع ذائقه و تفنن گاها در فصل برداشت از آن در سبد غذایی خود استفاده کرد.

 

 

برنج مناسب پخت کدام است؟

 

برنج تازه به برنجی گفته می شود که در فاصله کوتاهی پس از پخت مورد مصرف قرار گیرد. برنج محصولی است که شرایط محیطی تاثیر بسیار زیادی بر کیفیت آن دارد و با استفاده از این شرایط محیطی می توان برنج خود را به شرایط مطلوب رساند.

برنج مناسب برای پخت در واقع برنجی است که حداقل دو ماه از زمان تولید و یا به عبارت بهتر عملیات برداشت آن گذشته باشد و به این برنج برنج سه ماهه نیز گفته می شود.

 

برنج تازه محصولی است رطوبت زیاد در آن باعث می شود که برخی از خواص مهم برنج مثل قد کشیدن و خوش پخت شدن نتوانند به خوبی خود را نشان دهند. در این حالت اگر به برنج تازه برداشت شده حداقل دو ماه الی سه ماه زمان استراحت داده شود، می توان از این محصول یک برنج خوشپخت، خوش عطر و خوش طعم را تهیه کرد که با نام برنج دو ماهه یا برنج سه ماهه شهرت دارد.

 

در واقع و به عبارت بهتر برنج را باید در فاصله زمانی مشخصی مصرف نمود تا بتوان از آن بهترین کیفیت های ممکن را برداشت کرد. این فاصله باید حداقل ۲ ماه پس از برداشت و حداکثر یک سال باشد.

 

 

 

مزایای خرید برنج سه ماهه یا برنجی که چند ماه از برداشت آن می گذرد

 

برنج سه ماهه برنجی است که چند ماه از برداشت آن می گذرد و دارای بهترین کیفیت های ممکن است. از این برنج می توان عطری عالی، کیفیت پختی مناسب و همچنین طعمی کم نظیر انتظار داشت. هر چه رقم برنج باکیفیت تر باشد این شاخصه ها در محصول بیشتر نمایان خواهند شد.

برای مثال اگر یک رقم از برنج عطر عالی داشته باشد در نتیجه می توان نهایت عطر برنج را در کنار کیفیت پخت و طعم مناسب در کنار هم تجربه کرد.

 

برنج سه ماهه به برنجی گفته می شود که مدت زیادی از برداشت و بسته بندی آن نگذشته باشد. همه ی شاخصه های برنج در زمان برداشت و یا پس از مدت ها انبارداری آن در این محصول یکسان نیستند. برای مثال ممکن است عطر کمتر ولی کیفیت پخت افزایش یابد و یا با گذشت زمانی طولانی انبارداری تمامی این کیفیت ها با هم تمام شوند.

در نتیجه برای خرید برنج توصیه می شود محصولی را تهیه کنید که چند ماه از زمان برداشت آن نگذشته باشد.

 

 

 

معایب خرید برنج سه ماهه یا دوماهه ای که چند ماه از برداشت آن می گذرد

 

برنج سه ماهه یا دو ماهه ای که فرآیند استراحت اصولی پس از برداشت را به کلی و با بهترین شکل طی کرده باشد، هچیگونه معایبی نخواهد داشت. این برنج را با توجه به اینکه یک رقم عالی است را می توان برای انواع مصارف از جمله مصارف خانگی، مراسمات و امورات تهیه غذا استفاده کرد. اگر تمایل دارید تا در حرفه کاری خود که مرتبط با برنج است به موفقیت کافی دست یابید، می توانید از برنج سه ماهه استفاده کنید.

 

برنج سه ماهه اگر قبل از سه یا نهایتا دو ماه مورد استفاده قرار گیرد کیفیت مناسبی نخواهد اما اگر مدتی به آن استراحت داد و در طول مدت استراحت شرایط مناسب را برای آن فراهم کرد در نتیجه می توان به برنجی با کیفیت مناسب و عالی دست یافت. در مقابل این برنج عالی می توان برنجی را مشاهده کرد که در شرایط نامناسب فرآوری شده و همین مساله نیز عاملی است که حتی بعد از چند ماه نیز برنج به کیفیت مناسب خود نمی رسد.

 

 

 

تفاوت برنج تازه برداشت شده با برنج دوماهه یا برنج سه ماهه

 

برنج سه ماهه از برنج تازه بدست می آید. برنج تازه نسبت به برنجی که چند ماه از تولید آن می گذرد در اولین حالت پخت ضعیف تری دارد و مهم ترین دلیل این مشکل میزان رطوبت زیاد در دانه برنج است. برای رفع این مشکل تنهاترین کاری که می توان انجام داد این است که رطوبت موجود در دانه برنج را کاهش داد.

برای این کار تنها باید از روش های مرسوم استفاده کرد و برای اینکه برنج به رطوبت مورد نیاز خود برسد تنها باید به اندازه کافی که حدود سه الی چهار ماه است به آن استراحت داد.

 

برنج سه ماهه بهاترین برنج برای پخت و پز است. برنج نو محصولی است که به هیچ وجه نمی توان از آن برای مراسمات مختلف غذای قابلی را تهیه کرد و اگر هوس کته های سنتی کرده اید و یا تمایل دارید یک شله زرد با عطر برنج تازه تهیه کنید، استفاده از برنج تازه می تواند انتخاب خوبی باشد در غیر این صورت این محصول به هیچ وجه برای مصارف عمومی روزمره مناسب نیست و شما برای تهیه غذاهای خود می توانید از برنج سه ماهه استفاده کنید.

 

 

برنج کهنه

 

برنج کهنه چیست؟

 

برنج کهنه در مقابل برنج نو قرار دارد. در واقع برنج کهنه برنجی است که در سال گذشته به عنوان برنج نو شناخته می شده و با گذشت یکسال از برداشت آنه به برنج کهنه تبدیل شده است. به عبارت بهتر این محصول به برنجی گفته می شود که برای سال زراعی گذشته باشد و یا وقتی برنج تازه بالا می آید به برنج های قبلی برنج کهنه می گویند.

 

برنجی که اکثر ما از طریق بازار فروش معمولی تهیه کرده و برای انواع پخت و پز خود مورد استفاده قرار می دهیم برنج کهنه است.

 

برنج کهنه محصولی است که طول عمر معینی دارد و برنج هایی که چندین سال از تولید آنها گذشته باشد قطعا برنجی تاریخ گذشته و منقضی خواهد بود، و با برنج کهنه به کلی متفاوت است. این نوع از برنج نسبت به برنج تازه کیفیت های کیفی بهتری دارد و تقریبا در تمام پخت و پزها کاربرد دارد.

 

 

 

مزایای خرید برنج کهنه

 

برنج کهنه برنجی است که با استفاده از آن می توان انواع غذاها را تهیه کرد. شاید عطر کمتر نسبت به برنج تازه تنها موردی باشد که بتوان از این محصول انتظار داشت. اما یکی از مهمترین مزایای این برنج خوش پخت بودن آن است. در واقع برنجی که توانسته پس از مدت معینی به برنج کهنه تبدیل شود تمامی رطوبت مضر خود را از دست داده و به درجه ای رسیده است که می توان از آن هر نوع غذایی را، با هر تکنیک پختی تهیه کرد.

 

برنج کهنه بسته به نوع برنج کیفیت مختلفی دارد. برای مثال اگر برنج از نوع عطری باشد در نتیجه با کهنه شدن برنج تنها قسمتی از عطر برنج کاهش می یابد و مابقی عطر برنج که در دانه های خشک قرار دارد با پختن برنج دوباره منتشر می شود.

 

برنج کهنه محصولی است که به دلیل از دست رفتن رطوبت اضافی طعمی خاص و واقعی دارد. و می توان از این محصول برای موارد غذایی و تولید شیرینی استفاده کرد.

 

 

 

معایب خرید برنج کهنه

 

برنج کهنه محصولی است که حداقل یک سال از عمر آن گذشته است و از آنجائیکه عمر برنج به دو الی سه سال محدود می شود در نتیجه می توان گفت در صورت خرید برنج کهنه نمی توان آن را برای مدت طولانی نگهداری و یا مورد استفاده قرار داد زیرا در این صورت کیفیت های متعدد برنج از دست رفته و دیگر نمی توان از آن غذای مناسبی تهیه کرد.

 

برنج کهنه از آنجائیکه یک محصول غذایی است همواره مورد تهدید حشرات برنج است و از آنجائیکه حشرات برنج عموما در محصولات تاریخ گذشته و فاسد آن رشد پیدا می کنند در نتیجه در صورت شیوع این حشره در برنج دیگر نمی توان از آن استفاده کرد زیرا این حشره به محض ورود به برنج شروع به تخم گذاری کرده و در مدت کوتاهی تمام برنج ها را درگیر می کند.

 

برنج کهنه یک محصول است که اگر در شرایط مناسب نگهداری شود می تواند تا بیش از سه سال هم کیفیت خود را حفظ کند.

 

 

 

تفاوت برنج کهنه با برنج تازه برداشت شده و راه های تشخیص آن

 

برنج کهنه با برنج تازه تفاوت هایی دارد و برای همین می توان در زمان خرید و حین مصرف برنج به آنها توجه کرد. اگر برنجی را خرید کرده و مورد استفاده قرار دادید، و پس از پخت در هم رفتگی آن را مشاهده کردید این برنج احتمالا برنج نو است. اما در حالت کلی برنج کهنه سلامت بیشتری نسبت به برنج نو دارد.

و اگر در شرایط مساعد از آن نگهداری شود می توان تا سه الی چهار سال نیز آن را مورد استفاده قرار داد اما به این نکته باید توجه داشت که نگهداری برنج کهنه با توجه به اینکه نیمی یا یک سوم از عمر آن سپری شده کاری سخت است.

 

برنج تازه با برنج کهنه در شکل های ظاهری نیز تفاوت هایی دارند همانطور که گفته شد رنگ برنج تازه شفاف است اما رنگ برنج کهنه تیره و برنجی که رنگی بین این دو حالت را داشته باشد بهترین کیفیت را دارد. با توجه به تاریخ تولید روی بسته برنج، گرده هایی که روی برنج قرار داشته و همچنین خشکی کامل دانه های برنج خشک می توان، آن را تا حدودی تشخیص داد.

اما برای تشخیص برنج تازه از برنج کهنه و برنج سه ماهه باید از افراد متخصص کمک گرفت و یا اینکه با توجه به نکات ذکر شده اقدام کرد.

 

 

برنج تازه، برنج سه ماهه و برنج کهنه کدامیک بهتر است؟

 

برنج تازه یک محصول نوبرانه است و به همین دلیل اگر هوس چشیدن طعم برنج نو را دارید می توانید از این برنج خوش عطر و البته بدپخت استفاده کنید.

برنج سه ماهه نیز محصولی است که بهترین کیفیت را دارد. در این حالت برنج نه رطوبت اولیه را داشته و نه به حالت خشکی برنج کهنه در آمده است، و در این حالت می توان از آن غذاهای مختلفی را تهیه کرد.

برنج کهنه نیز محصولی است که می توان از آن همانند برنج سه ماهه غذاهای مختلفی را تهیه کرد. اینکه کدام نوع برنج را برای مصرف استفاده کنید به انتخاب شما بستگی دارد. اما توصیه می شود از برندهای معتبر مثل گیلان کشت خریداری کنید. گیلان کشت در تولید انواع برنج های مرغوب فعالیت دارد.

 

 

 

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد برنج با شماره زیر تماس بگیرید

 

۰۹۹۰۶۶۴۴۵۰۰