طرز تهیه فرنی ساده خانگی و خوشمزه یکی از دغدغه ی خانم ها می باشد. فرنی یکی از غذاهای خوشمزه و سبک بوده که برای افرادی که دستگاه گوارش حساس دارند بسیار مناسب است. طرز تهیه فرنی ساده خانگی به روش های گوناگون انجام شده و می توان مطابق با سلیقه ی شخصی آن را تهیه نمود.
برنج از اصلی ترین مواد غذایی بوده که در این غذا استفاده می شود. در ادامه ی این مطلب از فروشگاه اینترنتی گیلان کشت قصد داریم شما را با طرز تهیه فرنی با شیر، طرز تهیه فرنی برای ۴ نفر و سایر روش های درست کردن فرنی و همچنین راهنمای خرید برنج مخصوص تهیه فرنی را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم درست کردن فرنی برای دو نفر

 

مواد مورد نیاز لازممقدار لازم
آرد برنجبه میزان ۲ قاشق غذاخوری
شیربه میزان ۲ لیوان
گلاببه میزان ۱ قاشق غذاخوری
شکربه میزان ۴ قاشق غذاخوری
زعفران دم کردهبه مقدار دلخواه
خلال پستهمخصوص تزیین فرنی

 

طرز تهیه فرنی برای دو نفر

این نکته قابل ذکر است که دستور پخت فرنی برای بیش از دو نفر به عنوان مثال طرز تهیه فرنی برای ۴ نفر، میزان مواد لازم را به همان نسبت افزایش دهید. در ادامه به طرز تهیه فرنی با شیر و آرد برنج می پردازیم.

مرحله اول

در این مرحله شیر را درون قابلمه ریخته و بر روی حرارت کم قرار دهید. سپس کم کم شکر را اضافه نموده و تا جایی که کاملا مخلوط شود، هم بزنید. پس از آن گلاب اضافه نمایید.

مرحله دوم

سپس آرد برنج را کم کم اضافه نموده تا داخل شیر گلوله نشود. مجدد شروع به هم زدن مواد فرنی می کنیم. در این مرحله حرارت را کمتر نموده تا شیر به جوش آید.

نکته: برای درست کردن فرنی، مواد داخل قابلمه مدام هم زده شود تا ته نگیرد و قوام داشته باشد.

مرحله سوم

پس از غلیظ شدن، فرنی را روی حرارت برداشته اما به هم زدن ادامه می دهیم. تا پس از خنک شدن خیلی سفت نشود.

مرحله چهارم

در آخرین مرحله از طرز تهیه فرنی مجلسی با آرد برنج، پس از سرد شدن فرنی، آن را داخل ظرف مورد نظر ریخته و با زعفران و پسته آن را تزئین نمایید.

 

طرز تهیه فرنی ساده خانگی

 

مواد لازم و طرز تهیه فرنی ساده خانگی برای نوزاد

مواد مورد نیازمقدار لازم
شیر یا آببه میزان ۳ لیوان
آرد برنج یا گندمبه میزان ۱ لیوان
گلاببه میزان ۳ قاشق خوری
شکربه میزان ۳/۲ لیوان

 

دستور پخت فرنی برای نوزاد کمی متفاوت تر می باشد. جهت تهیه فرنی ابتدا آرد برنج به همراه شکر را در شیر سرد حل می کنیم و پس از آن بر روی حرارت قرار می دهیم. تا مخلوط مواد به جوش بیاد و آرد پخته شود. در مرحله ی آخر گلاب را اضافه نموده و به مدت ۱۰ دقیقه بر روی حرارت قرار دهید و پس از سرد شدن آن را سرو نمایید.

نکته: بهتر است در ماه های اول در دستور پخت فرنی مخصوص نوزاد شیر اضافه نشود.

 

 

طرز تهیه فرنی نشاسته

مواد لازم برای تهیه این غذای خوشمزه با نشاسته به قرار زیر است:

  1. دو پیمانه شیر
  2. دو قاشق غذاخوری شکر
  3. دو قاشق غذاخوری نشاسته
  4. نصف قاشق چای خوری وانیل
  5. یک قاشق غذاخوری گلاب

 

شما برای درست کردن فرنی با نشاسته در ابتدا ۲ پیمانه شیر سرد را داخل قابلمه ریخته و ۲ قاشق غذاخوری نشاسته را به ان اضافه می کنید. سپس هم می زنید تا گلوله نشود و به طور کامل حل شود. قابلمه را روی شعله گذاشته و روی حرارت ملایم هم بزنید تا ته نگیرد. البته لازم به ذکر است که شما برای طرز تهیه فرنی برای ۸ نفر می توانید از دو برابر این مواد استفاده کنید.

سپس بعد از این که فرنی به غلظت مناسب رسید شکر، گلاب و وانیل را به قابلمه اضافه کنید و هم زده و از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر بریزید. شما می توایند آن را با دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزئین کنید.

 

طرز تهیه فرنی ساده خوشمزه

 

طرز تهیه فرنی مجلسی زعفرانی

یکی از محبوب ترین نوع این دسر، فرنی زعفرانی است. موا اولیه لازم برای طرز تهیه فرنی شیرازی زعفرانی شامل موارد زیر است:

  • دو لیوان شیر
  • گلاب به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • وانیل به اندازه نوک قاشق چای خوری
  • ۴ قاشق سوپ خوری شکر
  • ۲ قاشق سوپ خوری آرد برنج

 

طرز تهیه فرنی زعفرانی این گونه است که شما ابتدا شما شیر و آرد برنج یا نشاسته را با هم مخلوط می کنید و سپس شکر را به اضافه می کنید و روی شعله قرار می دهید. مدام هم می زنید تا ته نگیرد. بعد از گرفتن غلظت مورد نظر زعفران، هل و گلاب را به آن اضافه می کنید. بعد از رسیدن به غلظت مورد نظر باید آن را درون ظرف های سرو بریزید و برای تزئین آن می توانید از خلال بادام و پسته یا دارچین استفاده کنید.

 

 

با نکات زیر فرنی خوشمزه درست کنید!!

در ادامه ی مقاله طرز تهیه فرنی قصد داریم به نکاتی بپردازیم که موجب خوش طعم شدن فرنی می شود. در صورتی که تمایل به درست کردن فرنی با طعمی خاص دارید؛ با ما همراه باشید.

  1. می توانید عسل را جایگزین شکر کنید.
  2. استفاده از آرد برنج در تهیه فرنی طعم و عطر خوبی به آن می بخشد.
  3. فرنی بر روی حرارت را مداوم هم زده تا بافتی یکدست داشته باشد.
  4. در تهیه ی فرنی می توانید از پودر کاکائو و زعفران برای طعمی بهتر استفاده نمایید.

 

طرز تهیه فرنی برای کرونا

امروزه با همه گیری ویروس منحوس کرونا بیشتر افراد به دنبال رژیم های غذایی برای پیشگیری و درمان این بیماری هستند. فرنی از جمله غذاهای هستند که در زمان مبتلا شدن به این بیماری می توانید از آن استفاده کنید. بررسی های نشان داده است که افراد بعد از سه روز گذشت این بیماری اشتها دارند و از این رو فرنی به دلیل این که راحت الحلقوم بودن بسیار قابل استفاده است.

شما می توانید از طرز تهیه فرنی با شیر یا با آب استفاده کنید و فقط کافی است که آرد برنج یا آرد گندم ِ نشاسته را با توجه به تعدادی که در بالا گفته شد، بردارید و اقدام به درست کردن کنید. درست کردن این دسر زیاد زمان نمی برد و کمتر از نیم ساعت شما می توانید آن را آماده کنید.

 

با ساده ترین مواد، فرنی را جذاب تر کنید!

تزئین فرنی پس از آماده سازی یکی از مراحلی است که می توان به ترغیب کردن افراد برای سرو این غذا کمک کند. برای تزئین فرنی می توانید از مواد غذایی که در منزل در اختیار دارید، استفاده نمایید. در ادامه به نکاتی جهت تزئین این دسر خوشمزه می پردازیم.

  • استفاده کردزعفران دم کرده  با غلظت بالا توسط قطره چکان
  • استفاده از  دارچین و طرح شابلون جهت ایجاد طرح
  • به کاربردن خلال پسته
  • استفاده از گل سرخ جایگزین خلال پسته و دارچین

 

کلام آخر

در مقاله ی طرز تهیه فرنی تلاش کردیم تا شما را با طرز تهیه فرنی ساده خانگی، برای نوزادان و با آرد برنج آشنا کنیم. این غذا یکی از مغذی ترین انواع غذاست که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. قابل ذکر است که برنج اصلی ترین ماده در درست کردن این نوع خوراکی خوشمزه بوده که خرید برنج درجه یک مخصوص فرنی از مهم ترین فاکتور های تهیه فرنی به شمار می آید. در صورتی که تمایل به خرید برنج ایرانی و مرغوب دارید می توانید از فروشگاه اینترنتی گیلان کشت اقدام نمایید.

سوالات متداول

۱- در تهیه فرنی از چه شیرین کننده ایی می توان استفاده نمود؟

برای درست کردن این دسر خوشمزه می توان از شکر استفاده کرد. همچنین می توانید عسل را جایگزین شکر کنید.

۲- برای تزئین فرنی چه روش هایی می توان انجام داد؟

استفاده از زعفران دم کرده – دارچین – گل سرخ – خلال پسته