مرغ لونگی یک غذای گیلانی است که ریشه طبخ آن از تالش و آستارا شروع شده است. البته در حال حاضر همه جای گیلان این غذا را تهیه میکنند. مرغ لونگی را میتوان در قابلمه و فر پخت کرد.
پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.
مواد لازم جهت تهیه مرغ لونگی :
گردو | 150 گرم |
پیاز | یک عدد کوچک |
رب ازگیل | 2ـ 3 قاشق |
رب آلوچه | 1ـ 2 قاشق |
مرغ | یک عدد |
نمک و فلفل | به میزان دلخواه |
طرز تهیه مرغ لونگی :
جهت تهیه مرغ لونگی ابتدا گردو و پیاز را سابیده با رب آلوچه مخلوط می کنیم. مرغ را پاک کرده و با رب ازگیل و نمک و فلفل تمام دیواره ی محفظه ی شکم و پس از آن بیرون مرغ را رب مالی کرده و از مالیده شدن یک لایه نازک مطمئن می شویم. گردو و پیاز را به صورت خام در شکم مرغ قرار می دهیم و شکم مرغ و سوراخ کنار گردن را کاملاً می بندیم. در قدیم آن را در قابلمه ای روی ذغال کله قرار داده و درپوش دیگ را سروته می گذاشتند و در آن نیز ذغال می ریختند؛ یا در گمج گذاشته و در تنور می پختند. اما امروزه بیشتر منازل به فر مجهز است که کار پخت را در آن انجام می دهند. در برخی نواحی اطراف رودسر و شرقی ترین مناطق گیلان به مرغ شکم پر که به این شکل تهیه می شود.
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:3 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:3 ستاره
سلام تو گیلان مرغ لونگی علاوه بر اون ربهایی ک نوشتید سبزیجات معطر هم مخلوط اون سس میکنن نعنا جعفری کشنیز و ترخون
بله درسته در بعضی مناطق استفاده میشود .
اما در اصل به روش بالا تهیه و طبخ میگردد .