طرز تهیه مرغ لونگی

lavangi
مرغ لونگی

 

مرغ لونگی یک غذای گیلانی است که ریشه طبخ آن از تالش و آستارا شروع شده است. البته در حال حاضر همه جای گیلان این غذا را تهیه میکنند. مرغ لونگی را میتوان در قابلمه و فر پخت کرد. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.

 

مواد لازم جهت تهیه مرغ لونگی:

گردو 150 گرم
پیاز یک عدد کوچک
رب ازگیل 2ـ 3 قاشق
رب آلوچه 1ـ 2 قاشق
مرغ یک عدد
نمک و فلفل به میزان دلخواه

 

طرز تهیه مرغ لونگی:

جهت تهیه مرغ لونگی ابتدا گردو و پیاز را سابیده با رب آلوچه مخلوط می کنیم.

مرغ را پاک کرده و با رب ازگیل و نمک و فلفل تمام دیواره ی محفظه ی شکم و پس از آن بیرون مرغ را رب مالی کرده و از مالیده شدن یک لایه نازک مطمئن می شویم.

گردو و پیاز را به صورت خام در شکم مرغ قرار می دهیم و شکم مرغ و سوراخ کنار گردن را کاملاً می بندیم.

در قدیم آن را در قابلمه ای روی ذغال کله قرار داده و درپوش دیگ را سروته می گذاشتند و در آن نیز ذغال می ریختند یا در گمج گذاشته و در تنور می پختند اما امروزه بیشتر منازل به فر مجهز است که کار پخت را در آن انجام می دهند.

در برخی نواحی اطراف رودسر و شرقی ترین مناطق گیلان به مرغ شکم پر که به این شکل تهیه می شود.