
نان کماج یکی از نان های اصیل و بسیار خوشمزه است. طعم و ظاهر جذاب این نان به گونه ای است که خیلی از شهرها و استان ها، اصالت این نان را متعلق به خودشان می دادند. دلیل این تعلق خاطر و محبوبیت نیز، همه چیز تمام بودن این نان است.
امروز قرار است برایتان از نان کماج بگوییم و به تهیه این نان بپردازیم.
مواد لازم
شیر: 1 لیوان
آرد: 2 لیوان
مایه ی خمیر خشک: 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع: نصف لیوان
تخم مرغ: 3 عدد
شکر: 1 لیوان
نمک: 1 چهارم قاشق چایخوری
کنجد و سیاه دانه: به میزان دلخواه برای تزئین
مواد لازم برای روی نان کماج
شیر: 2 قاشق غذاخوری
شکر: 1 قاشق غذاخوری
زرده ی تخم مرغ: 1 عدد
طرز تهیه نان کماج
برویم و مشغول آماده کردن نان کماج شویم.
- یک کاسه ی گود آماده کنید و روغن، شیر و تخم مرغ را داخل آن بریزید و خوب هم بزنید.
- در یک کاسه ی دیگر مواد خشک را همراه با آرد ترکیب کنید. توجه داشته باشید که بهتر است آرد را سه مرتبه الک کنید.
- حالا مواد آردی و خشک را به کاسه ای بزرگ منتقل کنید. وسط این مواد را خالی کرده و گود نمایید و مواد مایع را داخل آن بریزید.
- حالا مواد را هم بزنید و حسابی مخلوط کنید تا یک خمیر یکدست و منسجم به دست بیاید.
- روی خمیر کمی روغن اسپری نمایید و یک پارچه نخی روی خمیر بیندازید و اجازه دهید که خمیر به مدت یک ساعت استراحت کند.
- پس از گذشت زمان مورد نظر خمیر را به چند گلوله ی هم اندازه تقسیم کنید. روی خمیرها مهر بزنید و بعد هم با چنگال طرح مورد نظرتان را ایجاد کنید.
- فر را از قبل آماده کنید تا گرم شود. روی سینی مخصوص کاغذ روغنی بیندازید. حالا خمیرهای آماده شده را روی سینی بچینید.
- در همین مرحله با شیر و شکر و زرده ی تخم مرغ ترکیب رومال درست کنید. برس را به این ترکیب آغشته نمایید و روی خمیرها بمالید.
- کنجد و سیاه دانه را هم برای تزئین روی خمیرها بپاشید.
- دمای فر را روی 150 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و اجازه دهید که خمیرها به مدت 20 دقیقه در فر بمانند. 10 دقیقه هم برای گریل شدن لازم می باشد.
- نان کماج شما آماده است. این نان خوشمزه نوش جانتان.