ترشی هفت بیجار یک ترشی گیلانی لذیذ است. به دلیل برداشت و فراوانی محصولات محلی اعم از بادمجان، گوجه سبز ، فلفل و … معمولا در فصل تابستان تهیه میشود. شاید برای شما جالب باشد که این ترشی را میتوان تقریبا 1 ساعت بعد از تهیه نیز میل نمود. به همین دلیل ترشی هفت بیجار به ترشی فوری معروف است.
مواد لازم:
بادمجان قلمی | 5 عدد |
فلفل سبز تند | 400 گرم |
گوجه سبز (گوجه فرنگی نارس) | 5 عدد |
سبزی معطر (نعناع،پونه،خالواش،چوچاق) | 200 گرم |
سیر | 1 بوته |
آبغوره | به میزان لازم |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
طرز تهیه:
1-جهت تهیه ترشی هفت بیجار ابتدا بادمجان، گوجه و فلفل سبز را بشویید.
2-بعد از اینکه مواد ذکر شده را شستید اجازه دهید کاملا خشک شوند.
3-سبزی های معطر را بعد از پاک کردن ریز ساطوری کنید .در این مرحله میتوانید از دستگاه های خورد کن هم استفاده نمایید.
4-بادمجان ها را نیز ساطوری خورد کرده و سپس این کار را برای فلفل سبز و گوجه تکرا میکنیم.
5-توجه کنید این ترشی بسیار ریز میباشد. پس در خورد کردن مواد ترشی دقت لازم را داشته باشید.
6-سیر را پپوست بکنید و با چاقو یا ساطور ریز نمایید.
7-مواد ریز شده را درون ظرفی مناسب ریخته و نمک را اضافه کنید سپس کاملا مخلوط نمایید.
8-مخلوط به دست آمده را درون شیشه ای مناسب بریزید و آبغوره را تا جایی که کاملا مواد ترشی بپوشانده شود بریزید.
9-درب شیشه را محکم ببندید.
10-ترشی شما آماده میباشد. این ترشی خوشمزه را در کنار فسنجان، باقالا قاتوق و برنج ایرانی میل نمایید.
نکات طلایی:
اگر سبزی محلی در دسترس نداشتید از سبزی خشک استفاده کنید.
اگر ترشی تند مورد پسند شما نیست در تهیه فلفل دقت لازم را داشته باشید و اگر ترشی تند دوست دارد و ترشی شما تند نشد در آخر مقداری فلفل قرمز در ترشی بریزید.
مقدار نمک کاملا اختیاری است.