نوبتی هم باشد، نوبت دلمه است و آن هم چه دلمه ای! دلمه برگ کلم. دلمه برگ کلم که ماده ی اصلی آن برنج می باشد؛ را می توان یکی از غذاهای محبوب برخی از کشورهای آسیایی دانست. و جالب است که هر کشور نیز به سبک و سیاق خودش این غذای خوشمزه و جمع و جور را آماده می کند. این شاید یکی از دلایل تنوع دلمه ها باشد. دلمه از آن غذاهایی است که هر لباسی بر تنش خوب می نشیند و ما امروز در مقاله ی فروشگاه اینترنتی گیلان کشت به سراغ دلمه برگ کلم خواهیم رفت.

مواد لازم حهت تهیه دلمه برگ کلم

مواد لازم برای ۴ نفر
کلم برگ: ۱ عدد
برنج: ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
لپه پخته شده: نصف پیمانه
رب: ۱ قاشق غذاخوری
سرکه: یک سوم پیمانه
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
شیره انگور: ۱ استکان
ترخون، شوید، مرزه: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

 

دلمه برگ کلم

 

طرز تهیه دلمه برگ کلم (دلمه کاهو پیچ)

مراحل درست کردن دلمه برگ کلم(Cabbage leaves) با آن پر کردن ها و پیچاندن هایش، یکی از هیجان انگیزترین مراحل پخت را رقم می زند. برویم و این مراحل هیجان انگیز را شروع کنیم.

• در آغاز لپه را چند ساعت بخیسانید و بعد آن را روی حرارت بپزید. معمولا به هنگام پخت، روی لپه، کف می نشنید. حتما کف روی آن را بگیرید.
• حالا بروید سراغ برنج. برنج مخصوص دلمه، برنج نیم دانه یا گرد است. برنج را بعد از شستن با کمی نمک بخیسانید. بعد از چند ساعت بروید سراغ برنج و آن را در آب جوش بپزید.

• در این مرحله اگر سراغ برنج بروید، می بینید که آماده شده است. برنج شما نباید شفته شود. برنج را بعد از آبکش کردن کنار بگذارید.
• پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و درون تابه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

• وقت آن است که گوشت چرخ کرده را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید. گوشت را خوب تفت دهید تا کمی رنگش تغییر کند. نمک و فلفل سیاه را هم در همین مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

• وقتی گوشت و پیاز و ادویه خوب به خورد هم رفتند، نوبت به رب گوجه فرنگی می رسد. البته توجه داشته باشید که بهتر است اول رب را با روغن خوب تفت دهید که بوی خامی رب گرفته شود. پس از آن می توانید رب را به گوشت اضافه کنید و خوب با مواد مخلوط نمایید.

 

دلمه کلم

 

• دلمه است و عطر و بویش. پس برویم سراغ سبزی های معطر. شما هم می توانید از سبزی تازه استفاده کنید و هم از سبزی خشک. ترکیب سبزی خشک و تازه هم، ترکیب دلنشینی خواهد بود. ترخون، مرزه و شوید را به مواد اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا همه ی رنگ ها و عطرها با هم ترکیب شوند.
• لپه و برنج پخته شده را به مواد اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید.

• نوبتی هم باشد، نوبت اصل کاری است. برگ کلم. کلم را به همان صورت کامل و درسته به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا نرم شود.

• بعد از گذشت زمان مورد نظر، کلم را از آب جوش درآورید و برگ برگ کنید. برای نرم شدن و خوش خوراک شدن، بعد از برگ برگ کردن هم برای مدت زمانی کوتاه آنها را درون آب جوش قرار دهید.

• بعد از آبکش کردن و سرد شدن برگ کلم ها، مایه ی دلمه را گوشه برگ کلم بگذارید و آن را با دقت و ظرافت بپیچانید.

• وقتی همه دلمه ها آماده شد، کمی روغن ته ظرف مورد نظر بریزید. یک برگ کلم هم کف ظرف بگذارید و کلم ها را دسته به دسته با نظم و ترتیب درون ظرف بچینید.

• حالا وقت سس دلمه است. رب گوجه فرنگی را با کمی روغن زیتون تفت دهید. حالا کمی شیره انگور و سرکه اضافه کنید. سس شما آماده است. آن را روی دلمه ها بریزید.

• ظرف نسبتا سنگینی را روی دلمه ها بگذارید تا به هنگام جوشیدن سس، دلمه ها از هم وا نروند. حالا اجازه دهید که دلمه ها با حرارتی ملایم آماده شوند.

دلمه برگ کلم شما آماده است. نوش جانتان.

کلام آخر

در مقاله ی فروشگاه اینترنتی گیلان کشت شما با طرز تهیه ی دلمه برگ کلم خوشمزه و مجلسی آشنا شدید! این غدا یکی از مقوی ترین انواع غداها بوده که ماده ی غذایی اصلی آن برنج می باشد. ترکیب برنج و برگ کلم یکی از مقوی ترین ماده غذایی برای حفظ سلامتی بدن می باشد. همچنین می توانید طرز تهیه ی سایر غذاهای ایرانی را در وبسایت گیلان کشت نیز مشاهده نمایید.