مرغ ترش گیلانی یک غذای اصیل گیلانی است که بیشتر در شرق گیلان تهیه میشود و طرفداران بسیاری دارد. مرغ ترش گیلان با مرغ ترش مازندران تفاوت دارد این غذا در گیلان بدون رب انار طبخ میشود که میتوان به همراه برنج کته و برنج آبکش میل کرد. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
مواد لازم جهت طرز تهیه مرغ ترش استان گیلان:
مرغ | به قطعات دل خواه |
لپه | نصف پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
تخممرغ | 2 عدد |
سیر | 5-6 حبه |
سبزی معطر(تره، جعفری، گشنیز، نعناع، خالواش) | 300 گرم |
آب نارنج یا آبغوره | نیم پیمانه |
نمک، فلفل، زردچوبه یا زعفران | به میزان لازم |
طرز تهیه مرغ ترش استان گیلان:
برای تهیه خورش مرغ ترش گیلانی مانند هر غذای دیگری که دارای حبوبات است باید لپه را از شب قبل خیس کنید. برای شروع پخت غذا ابتدا پیاز را خرد کرده و تفت دهید تا سبک شود. مرغها را روی پیازها بچینید و کمی تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
لپههای خیساندهشده را به مرغ و پیاز اضافه کنید و کمی مواد را باهم تفت دهید. حالا به اندازه کافی روی آنها آب بریزید و حرارت را کم کنید. در ظرفی جدا، سیر لهشده را با سبزیجات معطر همراه با مقداری روغن تفت دهید. میتوانید مانند سرخکردن سبزی قورمه سبزی، سبزی را سرخ کنید و یا به یک تفت مختصر بسنده کنید.
بعد از مدتی وقتی لپهها و تکههای مرغ کمی پخته و نرم شدند، سبزی و سیر سرخشده را به آنها اضافه کنید. در آخرین مراحل پخت؛ نمک، فلفل، زعفران و آب نارنج را اضافه کنید. تخممرغها را داخل کاسهای بشکنید و با چنگال خوب بهم بزنید.
وقتی خورش پخته شد و جا افتاد، تخممرغهای همزده را به آنها اضافه کنید و صبر کنید تا تخممرغها بسته شوند. خورش مرغ ترش گبلانی حدود 10 دقیقه بعد از اضافهکردن تخممرغ آماده سرو است.
خورش مرغ ترش گبلان شما آماده است. آن را همراه با کته، در کنار مخلفات گیلانی سرو کنید و از خوردن یک خورشت جدید و متفاوت و البته بسیار خوشمزه لذت ببرید.
چند نکته درباره طرز تهیه خورش مرغ ترش گیلانی
اگر خالواش در دسترس نیست آن را حذف کنید.
تخممرغ آب خورش را میکشد و از آنجا که این خورش نباید آبکی باشد، قبل از اضافهکردن تخممرغ، آب غذا را اندازه کنید.
اگر لپهها دیرپز هستند و دیدید که مرغ آماده شده و لپهها هنوز نپختند، میتوانید مرغ را از داخل ظرف بیرون آورید و وقتی لپهها پخته شدند دوباره مرغ را داخل ظرف قرار دهید.
کلام آخر:
در مقاله ی طرز تهیه مرغ ترش استان گیلان به نحوه و طرز تهیه مرغ ترش گیلانی خوشمزه و مجلسب پرداختیم. این غذای خوشمزه را بهتر است با برنج درجه یک ایرانی میل کنید که هم طعم عالی و درجه یک دارد و هم مجلسی می باشد. برای خرید برنج ایرانی به فروشگاه گیلان کشت مراجعه کنید.