مواد لازم جهت تهیه آش دوغ:
نخود | ⅖ پیمانه |
سبزی (تره، جعفری، شوید) | 700 گرم |
برنج | یک پیمانه |
گوشت | 300 گرم |
پیاز کوچک | 1 عدد |
دوغ | 2 لیتر |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
سیر تازه خرد شده | به میزان لازم |
طرز تهیه آش دوغ:
جهت تهیه آش دوغ ابتدا نخودها را از قبل خیس می کنیم و چند بار آب آن را عوض می کنیم.
برنج را نیز از قبل با آب و مقداری نمک خیس می کنیم.
گوشت را به همراه یک عدد پیاز رنده شده و مقداری نمک و فلفل ورز میدهیم و حدود 1 ساعت درون یخچال اجازه میدهیم استراحت کند.
بعد از اینکه نخود ها خیس خورد آن را در قابلمه ای مناسب می ریزیم و همرا با 6 لیوان آب می پزیم.
پس از اینکه نخود ها نرم شد(تقریبا پخته شد )برنج خیس خورده را اضافه می کنیم.
اجازه دهید برنج کاملا بپزد. گوشت را به صورت قلقلی های کوچک فرم میدهیم و به آرامی به آش اضافه میکنیم ، سبزی ها را ساطوری ریز خورد کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا زمانی که رنگ سبزی تیره شود.
سپس دوغ را اضافه کنید و به آرامی مرتب هم میزنید تا دوغ با مواد داخل قابلمه کاملا مخلوط شود.
توجه داشته باشید که گوشت له نشود.
زمانی که دوغ را اضافه کردیم، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ دچار تغییرات شیمیایی نشود(اصطلاحا نبرد).
پس از 15 دقیقه، نمک و فلفل را به همرا سیر خرد شده به آش اضافه میکنیم.
نکات طلایی پخت بهتر آش دوغ:
اگر سیر تازه در دسترس ندارید میتوانید از سیر خشک استفاده کنید .
البته سیر اختیاری است در صورت تمایل میتوانید سیر را از آش خذف کنید.