قیمه نثار یک غذای ایرانی مجلسی است که طرفداران بسیاری دارد. این غذا در کنار ترشی لیته بسیار لذیذ است. معمولا خورشت قیمه نثار را با گوشت گوسفند طبخ میکنند اما با گوشت گوساله هم قابل طبخ است. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
مواد لازم:
گوشت | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
برنج ایرانی | 4 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 4 قاشق غذاخوری |
پودر هل | 1 قاشق غذاخوری |
دارچین | 1 قاشق غذاخوری |
خلال بادام | 4 قاشق غذاخوری |
خلال پسته | 4 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 فنجان |
روغن مایع | به مقدار لازم |
زرشک | 5 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
آب | به مقدار لازم |
کره | 50 گرم |
خلال پوست پرتقال | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طزر تهیه :
جهت تهیه خورشت قیمه نثار ابتدا پیاز را ریز خورد کنید و در قابلمه ای مناسب همراه با روغن و مقداری زردچوبه تفت دهید.
هنگامی که پیاز سرخ شد و تغییر رنگ داد گوشت های از قبل خورد شده را به پیاز اضافه کنید.
گوشت پیاز را باهم تفت دهید تا رنگ گوشت هم تغییر کند. در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را اضافه نمایید.
زمانی که رب رنگ پس داد حدود 4 لیوان آب و ، نمک و فلفل و مقداری دارچین را درون قابلمه بریزید و حرارت را کم بگذارید تا گوشت بپزد زمانی که گوشت پخت مقداری گلاب را اضافه نمایید تا خورشت قیمه نثار ما جا بیوفتد.
در این زمان برنج را به روش آبکش تهیه کنید و با زعفران دم شده و کره برنج را دم کنید.
خلال پوسته پرتقال را 5 الی 10 دقیقه در آب جوش بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود.
خلال پسته ، خلال بادام و زرشک را جداگانه در آب خیس کرده و آبکش کنید.
زرشک را همراه با مقداری شکر و خلال ها را جداگانه در ماهیتابه ای تفت دهید سپس باهم مخلوط کنید و در مرحله آخر پودر هل و پودر دارچین و کره را اضافه نمایید.
در مرحله آخر برنج دم کشیده را در بشقاب کشیده و همراه با خورشت قیمه نثار و مخلوط خلال تزیین و میل نمایید.
کلام آخر:
برای تهیه این غذا بهتر است از برنج درجه یک ایرانی استفاده شده که هم طعم عالی و درجه یک دارد و هم مجلسی می باشد. برای خرید برنج ایرانی به فروشگاه گیلان کشت مراجعه کنید.