قلیه ماهی یک غذای ایرانی است که بیشتر در جنوب کشور طبخ میشود. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
مواد لازم :
ماهی | 1 کیلو |
سبزی معطر | 400 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 4 حبه |
تمبر هندی | 100 گرم |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه :
جهت تهیه قلیه ماهی ابتدا سبزی معطر که شامل گشنیز و جعفری و نعنا است را پاک کرده و میشوییم .
سبزی های پاک شده را بعد از خشک شدن ؛ ریز خورد کرده و کنار میگذاریم .
پیاز را خورد کرده و در روغن سرخ کنید . سپس در مرحله بعد سیر له شده را نیز اضافه نمایید .
در ظرف دیگر ماهی را با مقداری آب و نمک و آبلیمو روی حرارت قرار دهید .
اگر ماهی پوست داشت بعد از اینکه مقداری نرم شد پوست آن را به آرامی جدا کرده و در مخلوط سبزی میریزیم و تفت میدهیم ولی اگر از ماهی فیله شده استفاده میکنید از همان اول تکه تکه کرده و بعد از اینکه درون آب و آبلیمو تفت دادید مستقیم به سبزی انتقال دهید .
مواد را باهم تفت داده تا تغییر رنگ دهند .
سپس در این مرحله 3 لیوان آب را اضافه و درب قابلمه را بگذارید .
تمر هندی را درون آب جوش ریخته و آب حاصل از آن را به سبزی و ماهی اضافه و مقداری زردچوبه میزنیم .
نمک و فلفل و ترشی غذا را تست میکنیم و درب قابلمه را کج میگذاریم تا غذا جا بیوفتد .
نکات طلایی طبخ بهتر قلیه ماهی :
ترشی این غذا بستگی به ذائقه افراد دارد .
گشنیز زیاد باعث تلخ شدن غذا میشود .
این غذا را نباید زیاد هم زد زیرا له میشود .
به هیچ وجه درب قابلمه را جفت نکنید .
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:4 ستاره