قلیه ماهی یک غذای ایرانی است که بیشتر در جنوب کشور طبخ میشود .

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

مواد لازم :

ماهی ۱ کیلو
سبزی معطر  ۴۰۰ گرم
پیاز۱ عدد
سیر ۴ حبه
تمبر هندی۱۰۰ گرم
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه  به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

جهت تهیه قلیه ماهی ابتدا سبزی معطر که شامل گشنیز و جعفری و نعنا است را پاک کرده و میشوییم .

سبزی های پاک شده را بعد از خشک شدن ؛ ریز خورد کرده و کنار میگذاریم .

پیاز را خورد کرده و در روغن سرخ کنید . سپس در مرحله بعد سیر له شده را نیز اضافه نمایید .

در ظرف دیگر ماهی را با مقداری آب و نمک و آبلیمو روی حرارت قرار دهید .

اگر ماهی پوست داشت بعد از اینکه مقداری نرم شد پوست آن را به آرامی جدا کرده و در مخلوط سبزی میریزیم و تفت میدهیم ولی اگر از ماهی فیله شده استفاده میکنید از همان اول  تکه تکه کرده و بعد از اینکه درون آب و آبلیمو تفت دادید مستقیم به سبزی انتقال دهید .

مواد را باهم تفت داده تا تغییر رنگ دهند .

سپس در این مرحله ۳ لیوان آب را اضافه و درب قابلمه را بگذارید .

تمر هندی را درون آب جوش ریخته و آب حاصل از آن را به سبزی و ماهی اضافه و مقداری زردچوبه میزنیم .

نمک و فلفل و ترشی غذا را تست میکنیم و درب قابلمه را کج میگذاریم تا غذا جا بیوفتد .

 

نکات طلایی طبخ بهتر قلیه ماهی :

ترشی این غذا بستگی به ذائقه افراد دارد .

گشنیز زیاد باعث تلخ شدن غذا میشود .

این غذا را نباید زیاد هم زد زیرا له میشود .

به هیچ وجه درب قابلمه را جفت نکنید .