طرز تهیه اکبر جوجه خوشمزه (دستور پخت اکبر جوجه گلوگاه)

. طرز تهیه اکبر جوجه در کنار رب انار ترکیبی دلربا و لذت بخش می سازد. این غذا یکی از اصلی ترین و به نام ترین غذاهای شمالی بوده که طعم بی نظیری دارد. به کار بردن نکات پخت در طرز تهیه اکبر جوجه با ران مرغ به خوش طعم شدن و حفظ اصالت آن کمک می کند. این غذا به همراه برنج ایرانی درجه یک یا برنج دودی طعم فراموش نشدنی به آن می بخشد. در ادامه ی مقاله طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار از فروشگاه اینترنتی گیلان کشت به این پخت این غذا خواهیم پرداخت.

نگاهی به تاریخچه ی اکبر جوجه اصل مازندرانی

سال ها پیش در یکی از قهوه خانه های جاده ی شمال، آشپزی بود به اسم حاج علی اکبر کلبادی. او و همسرش برای نخستین بار این غذای خوشمزه را پختند و به دست راننده ها رساندند. غذا به مذاق رانندگان خوش آمد و خیلی زود طرفداران پر و پا قرصش را پیدا کرد. و این چنین بود که اکبر جوجه اصل مازندرانی متولد شد.

مواد لازم جهت طرز تهیه اکبر جوجه اصل گلوگاه

مواد لازم  در طرزتهیه اکبر جوجهمیزان استفاده
مرغ کوچک1 عدد
لیمو ترش1 عدد
پیاز1 عدد
هویج1عدد
روغن مایع1 پیمانه
فلفل دلمه ای1 عدد
روغن زیتون2 قاشق غذاخوری
زعفرانبه میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، سیربه میزان لازم
برنج زعفرانیبه میزان لازم

 

مواد لازم جهت تهیه سس مخصوص اکبر جوجه اصلی

  • رب انار: نصف پیمانه
  • سیر: 2 حبه
  • گردوی رنده شده: 1 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی

 

طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار  در خانه

تهیه اکبر جوجه در رستوران های زیادی طبخ می شود. به همین دلیل شاید بسیاری از افراد تجربه پخت آن را در خانه نداشته باشند. اما خوب است بدانید که اکبر جوجه اصلی مازندران، غذایی ساده و آسان پخت است. شما می توانید آن را به راحتی در خانه تهیه و نوش جان کنید.

مرحله اول

در اولین مرحله دستور پخت اکبر جوجه اصلی لازم است مرغ شسته و به دو قسمت مساوی تقسیم نمایید. مرغ را در کاسه ی بزرگ قرار داده تا بتوان بقیه مراحل پخت را اجرا نمود. لازم است بدانید برای تهیه اکبر جوجه، نباید پوست آن را جدا کنیم.

مرحله دوم

2 عدد لیموترش را برداشته و نصف کنید. پس از اینکه هسته ی لیموها را جدا کردید، آب لیموها را بگیرید و در کاسه ی مرغ بریزید. در ادامه نمک و فلفل سیاه و سیر را هم به ظرف اضافه کنید.

مرحله سوم

فلفل دلمه ای را خرد کرده و همراه با کمی روغن زیتون و زعفران دم کرده به مواد قبلی اضافه کنید و خوب هم زده و مرغ را کاملا به مواد آغشته کنید.

مرحله چهارم

روی کاسه سلفون بکشید و کاسه را به مدت 12 ساعت داخل یخچال بگذارید. این مرحله از طرز تهیه اکبر جوجه با ران مرغ، بسیار مهم بوده و در طعم فوق العاده ی آن تاثیر بسزایی می گذارد.

مرجله پنجم

یک قابلمه برداشته و داخل آن را پر از آب کنید. کمی ادویه شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زنجبیل را به آب اضافه نمایید.پیاز را چهار قاچ و هویج را حلقه حلقه کنید و داخل قابلمه بریزید.

مرحله پنجم

پس از جوش آمدن آب، ران مرغ مزه دار شده را،به همراه  دو قاشق زعفران دم کرده به آب جوش اضافه کنید. وقتی آب دوباره به نقطه ی جوش رسید، 10 دقیقه صبر کرده و سپس جوجه را از آب بیرون بیاورید و آن را در آبکش بگذارید.

مرحله ششم

در طرز تهیه اکبر جوجه اصل نوبت به سرخ کردن جوجه می رسد. جوجه را درون تابه ای که با روغن داغ شده، بگذارید.  به میزانی روغن استفاده نموده تا ران مرغ در آن غوطه ور شود. در قابلمه را بگذارید تا جوجه حسابی مغزپخت شود.

مرحله هفتم

در این مرحله  لازم اس سس مخصوص اکبر جوجه اصل مازندرانی تهیه شود. برای تهیه ی این سس خوشمزه، رب انار، روغن زیتون، سیر و گردوی رنده شده را در کاسه ای کوچک خوب با هم مخلوط کنید. سپس زغفران دم کرده را به آن اضافه کنید.

نکات لازم برای تهیه اکبر جوجه!!

لازم است برای تهیه اکبر جوجه خوشمزه نکاتی رعایت نموده تا بتوانید طعم بی نظیری را تجربه نمایید. در ادامه با این نکات آشنا می شوید.

  •  لازم است قبل از سرخ کردن پیازهای خرد شده را از مرغ جدا نموده تا زیبایی غذا حفظ شود؛
  • می توانید برای سرخ کردن اکبر جوجه از سرخ کن به همراه کره و  روغن مایع استفاده نمایید؛
  • برای حفظ طعم این غذای اصیل، می توانید از برنج دودی نیز استفاده کنید، تا طعم بهتری تجربه نمایید.

 

کلام آخر

در مقاله ی طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار به نحوه پخت اکبر جوجه اصلی مازندران و سرو آن به همراه برنج پرداختیم. این غذای اصیل یکی از خوش طعم و لذیذ ترین انواع غذا بوده که به همراه سس مخصوص می توان آن را سرو نمود. اکبر جوجه طرز تهیه آسان و در عین حال دقیق داشته که باید به نکاتی که در مطلب  طرز تهیه اکبرجوجه بارب انار به آن پرداخته شد؛ دقت شود. برای دریافت دستور پخت بیشتر از غذاهای ایرانی به مرکز خرید برنج ایرانی یا وبسایت گیلان کشت مراجعه کنید.

پیشنهاد ما

عسل آویشن ارگانیک 650 گرم 3%

عسل آویشن ارگانیک 650 گرم

249,000 تومان
257,000 تومان
کره بادام زمینی ارگانیک 500 گرمی 7%

کره بادام زمینی ارگانیک 500 گرمی

70,000 تومان
75,000 تومان
بادام زمینی آستانه اشرفیه 250 گرمی 3%

بادام زمینی آستانه اشرفیه 250 گرمی

45,000 تومان
46,400 تومان
برنج هاشمی عطری 10 کیلویی 4%

برنج هاشمی عطری 10 کیلویی

1,300,000 تومان
1,350,000 تومان
برنج صدری عطری 10 کیلویی 2%

برنج صدری عطری 10 کیلویی

1,950,000 تومان
1,980,000 تومان
برنج صدری عطری 5 کیلویی 2%

برنج صدری عطری 5 کیلویی

975,000 تومان
990,000 تومان
سبوس برنج 280 گرمی 3%

سبوس برنج 280 گرمی

85,600 تومان
88,300 تومان
روغن زیتون فرابکر رودبار 1 لیتری 4%

روغن زیتون فرابکر رودبار 1 لیتری

380,000 تومان
395,000 تومان
چای سبز قلم لاهیجان 180 گرمی 4%

چای سبز قلم لاهیجان 180 گرمی

37,500 تومان
38,900 تومان
نیم دانه هاشمی عطری 10 کیلویی 8%

نیم دانه هاشمی عطری 10 کیلویی

600,000 تومان
650,000 تومان

نظرات

No Comments
هنوز نظری ثبت نشده
اولین نفری باشید که نظر می دهید