. طرز تهیه اکبر جوجه در کنار رب انار ترکیبی دلربا و لذت بخش می سازد. این غذا یکی از اصلی ترین و به نام ترین غذاهای شمالی بوده که طعم بی نظیری دارد. به کار بردن نکات پخت در طرز تهیه اکبر جوجه با ران مرغ به خوش طعم شدن و حفظ اصالت آن کمک می کند. این غذا به همراه برنج ایرانی درجه یک یا برنج دودی طعم فراموش نشدنی به آن می بخشد. در ادامه ی مقاله طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار از فروشگاه اینترنتی گیلان کشت به این پخت این غذا خواهیم پرداخت.

نگاهی به تاریخچه ی اکبر جوجه اصل مازندرانی

سال ها پیش در یکی از قهوه خانه های جاده ی شمال، آشپزی بود به اسم حاج علی اکبر کلبادی. او و همسرش برای نخستین بار این غذای خوشمزه را پختند و به دست راننده ها رساندند. غذا به مذاق رانندگان خوش آمد و خیلی زود طرفداران پر و پا قرصش را پیدا کرد. و این چنین بود که اکبر جوجه اصل مازندرانی متولد شد.

مواد لازم جهت طرز تهیه اکبر جوجه اصل گلوگاه

مواد لازم  در طرزتهیه اکبر جوجهمیزان استفاده
مرغ کوچک۱ عدد
لیمو ترش۱ عدد
پیاز۱ عدد
هویج۱عدد
روغن مایع۱ پیمانه
فلفل دلمه ای۱ عدد
روغن زیتون۲ قاشق غذاخوری
زعفرانبه میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، سیربه میزان لازم
برنج زعفرانیبه میزان لازم

 

مواد لازم جهت تهیه سس مخصوص اکبر جوجه اصلی

  • رب انار: نصف پیمانه
  • سیر: ۲ حبه
  • گردوی رنده شده: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه اکبر جوجه اصل مازندرانی

 

طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار  در خانه

تهیه اکبر جوجه در رستوران های زیادی طبخ می شود. به همین دلیل شاید بسیاری از افراد تجربه پخت آن را در خانه نداشته باشند. اما خوب است بدانید که اکبر جوجه اصلی مازندران، غذایی ساده و آسان پخت است. شما می توانید آن را به راحتی در خانه تهیه و نوش جان کنید.

مرحله اول

در اولین مرحله دستور پخت اکبر جوجه اصلی لازم است مرغ شسته و به دو قسمت مساوی تقسیم نمایید. مرغ را در کاسه ی بزرگ قرار داده تا بتوان بقیه مراحل پخت را اجرا نمود. لازم است بدانید برای تهیه اکبر جوجه، نباید پوست آن را جدا کنیم.

مرحله دوم

۲ عدد لیموترش را برداشته و نصف کنید. پس از اینکه هسته ی لیموها را جدا کردید، آب لیموها را بگیرید و در کاسه ی مرغ بریزید. در ادامه نمک و فلفل سیاه و سیر را هم به ظرف اضافه کنید.

مرحله سوم

فلفل دلمه ای را خرد کرده و همراه با کمی روغن زیتون و زعفران دم کرده به مواد قبلی اضافه کنید و خوب هم زده و مرغ را کاملا به مواد آغشته کنید.

مرحله چهارم

روی کاسه سلفون بکشید و کاسه را به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال بگذارید. این مرحله از طرز تهیه اکبر جوجه با ران مرغ، بسیار مهم بوده و در طعم فوق العاده ی آن تاثیر بسزایی می گذارد.

مرجله پنجم

یک قابلمه برداشته و داخل آن را پر از آب کنید. کمی ادویه شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زنجبیل را به آب اضافه نمایید.پیاز را چهار قاچ و هویج را حلقه حلقه کنید و داخل قابلمه بریزید.

مرحله پنجم

پس از جوش آمدن آب، ران مرغ مزه دار شده را،به همراه  دو قاشق زعفران دم کرده به آب جوش اضافه کنید. وقتی آب دوباره به نقطه ی جوش رسید، ۱۰ دقیقه صبر کرده و سپس جوجه را از آب بیرون بیاورید و آن را در آبکش بگذارید.

مرحله ششم

در طرز تهیه اکبر جوجه اصل نوبت به سرخ کردن جوجه می رسد. جوجه را درون تابه ای که با روغن داغ شده، بگذارید.  به میزانی روغن استفاده نموده تا ران مرغ در آن غوطه ور شود. در قابلمه را بگذارید تا جوجه حسابی مغزپخت شود.

مرحله هفتم

در این مرحله  لازم اس سس مخصوص اکبر جوجه اصل مازندرانی تهیه شود. برای تهیه ی این سس خوشمزه، رب انار، روغن زیتون، سیر و گردوی رنده شده را در کاسه ای کوچک خوب با هم مخلوط کنید. سپس زغفران دم کرده را به آن اضافه کنید.

نکات لازم برای تهیه اکبر جوجه!!

لازم است برای تهیه اکبر جوجه خوشمزه نکاتی رعایت نموده تا بتوانید طعم بی نظیری را تجربه نمایید. در ادامه با این نکات آشنا می شوید.

  •  لازم است قبل از سرخ کردن پیازهای خرد شده را از مرغ جدا نموده تا زیبایی غذا حفظ شود؛
  • می توانید برای سرخ کردن اکبر جوجه از سرخ کن به همراه کره و  روغن مایع استفاده نمایید؛
  • برای حفظ طعم این غذای اصیل، می توانید از برنج دودی نیز استفاده کنید، تا طعم بهتری تجربه نمایید.

 

کلام آخر

در مقاله ی طرز تهیه اکبر جوجه با رب انار به نحوه پخت اکبر جوجه اصلی مازندران و سرو آن به همراه برنج پرداختیم. این غذای اصیل یکی از خوش طعم و لذیذ ترین انواع غذا بوده که به همراه سس مخصوص می توان آن را سرو نمود. اکبر جوجه طرز تهیه آسان و در عین حال دقیق داشته که باید به نکاتی که در مطلب  طرز تهیه اکبرجوجه بارب انار به آن پرداخته شد؛ دقت شود. برای دریافت دستور پخت بیشتر از غذاهای ایرانی به مرکز خرید برنج ایرانی یا وبسایت گیلان کشت مراجعه کنید.