اگر این روزها، مجلس و مهمانی در پیش دارید و می خواهید خودتان و غذایتان بدرخشید، مرصع پلو مجلسی چاره ی کار شماست. مرصع پلو رنگین کمانی از رنگ هاست و می تواند هر سفره ای را رنگین کند. ظاهر خوش آب و رنگ این غذا ممکن است برای بسیاری از افراد این تصور را ایجاد کند که شاید پختن این غذا سخت باشد. اما خبر خوش ما به شما این است که این غذا اگرچه کمی زمان بر است. اما می توانید با چاشنی عشق و دقت، آن را به آسانی بپزید و نوش جان کنید.

 

مرصع پلو از کی آمد و چگونه آمد؟

 

حضور مرصع پلو مجلسی که به آن جواهر پلو یا پلوی نگین کار هم می گویند، به دوران صفویه برمی گردد. می گویند در دوران صفویه، غذاهای مجلسیِ ایرانی زیادی پا به عرصه ی وجود گذاشتند و مرصع پلو هم یکی از این غذاها بود.

 

مواد لازم جهت تهیه مرصع پلو برای ۴ نفر

 

برنج: ۴ پیمانه
سینه مرغ: ۴۰۰ گرم
زرشک: نصف پیمانه
کشمکش: نصف پیمانه
پیاز: ۳ عدد بزرگ
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
خلال پسته، خلال بادام و خلال پوست پرتقال: یک چهارم پیمانه
دارچین: نصف قاشق چایخوری
آب لیمو ترش: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم

 

طرز تهیه مرصع پلو

 

طرز تهیه مرصع پلو مجلسی

 

وقتش رسیده تا با طرز تهیه این غذای رنگین و دلنشین آشنا شویم.

 

⦁ در آغاز خلال پرتقال ها را کمی بخیسانید و آنها را ۲ تا ۳ مرتبه بجوشانید. این کار را تا زمان از بین رفتن تلخی پوست پرتقال ها ادامه دهید. پس از آن، پوست پرتقال ها را با دو قاشق غذاخوری روغن، خوب تفت دهید. شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا هم شکر حل شود و هم پوست پرتقال ها شفاف و شیشه ای شوند.

 

⦁ نوبت به مرغ می رسد. مرغ ها را مکعبی خرد کنید. کاسه ی مناسبی را آماده کنید و مرغ را داخل آن بریزید. پیازهای حلقه حلقه شده را با کمی نمک و آبلیمو به مرغ ها اضافه کنید. مواد را حسابی هم بزنید تا همه ی طعم ها به خورد هم بروند. حالا وقت استراحت مواد است. روی کاسه را با سلفون بپوشانید و داخل یخچال بگذارید تا مرغ حسابی طعم و مزه بگیرند.

 

⦁ در این مرحله بروید سراغ پیازهای باقی مانده و آنها را خرد کنید و تفت دهید. نوبت به اضافه کردن مرغ ها می رسد. مرغ ها را داخل تابه ی پیازها بیندازید و کمی زردچوبه و فلفل سیاه هم روی مواد بریزید و هم بزنید. بعد در تابه را بگذارید تا مرغ درست و حسابی پخته شوند.

 

⦁ پس از ۲۰ دقیقه، کمی زعفران آب کرده و نمک را به تابه ی مرغ ها اضافه کنید و خوب هم بزنید. با افزودن ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو و مقداری دارچین، طعم مرغ ها را خوشمزه تر کنید. وقتی مواد را خوب هم زدید و ترکیب کردید، تابه را از روی شعله بردارید و کنار بگذارید.

 

⦁ در این مرحله نوبت آماده کردن برنج است. پس از اینکه برنج خیسانده شده را داخل آب جوش ریختید، بگذارید آماده شود. کافی است کناره های برنج کمی نرم شود و مغز برنج نیز اندکی سفت شود. برنج را آبکش کنید. کف قابلمه روغن بریزید و برای ته دیگ از نان یا سیب زمینی استفاده کنید. حالا برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و بگذارید دم بکشد.

 

⦁ نوبت بازی با رنگ ها فرا می رسد. بگذارید ۱۰ دقیقه خلال بادام ها داخل گلاب، خیس بخورند. خلال بادام را تفت دهید و کنار بگذارید. زرشک را هم با کمی شکر تفت دهید و کنار بگذارید. کشمش ها را هم تفت دهید.

 

⦁ حالا همه چیز آماده است و نوبت آراستن مرصع پلو مجلسی است. وقت آن رسیده که با سلیقه ی بی نظیرتان، برنج، زعفران، مرغ، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، کشمش و پوست پرتقال را کنار هم و به بهترین شکل بچینید.

مرصع پلو مجلسی چشم نواز شما آماده است. نوش جان هایتان.