همه چیز درباره طرز تهیه کبه

غذای محبوب جنوبی ها

 

تا به حال برایتان پیش آمده نام غذایی ناآشنا را بشنوید و بعد از اینکه با آن آشنا شدید، یار غار آشپزخانه و سفره ی شما شود؟ اگر تا به حال برایتان این اتفاق افتاده که خوشا به حالتان. اما اگر این اتفاق نیفتاده، هیچ نگران نباشید. امروز برایتان از غذای کمتر شناخته شده ای خواهیم گفت که جز اصلی آن برنج می باشد؛ کافی است یک بار امتحانش کنید. یک بار درست کردن همانا و همیشه درست کردن همانا. کبه از آن غذاهایی است که از راه دور آمده و چه پر غرور آمده. غذایی عربی که جنوبی های خونگرم و عزیز کشورمان آن را بسیار دوست دارند و این دوست داشتن را به ما هم منتقل کرده اند. با ما همراه باشید تا در ادامه ی مقاله فروشگاه اینترنتی گیلان کشت با طرز تهیه این غذا آشنا شوید. برای خرید برنج درجه یک ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری، انواع برنج دودی و برنج قهوه ای به بخش محصولات سایت گیلان کشت مراجعه کنید.

 

مواد لازم برای 4 نفر

برنج نیم دانه: 3 پیمانه

گوشت چرخ کرده: 300 گرم

پیاز: 2 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

زرشک: 2 قاشق غذاخوری

مغز گردو:2 قاشق غذاخوری

تخم مرغ: 1 عدد

زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری

جعفری: 1 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و پودر هل: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

آب: 4 پیمانه

 

تهیه کبه

 

طرز تهیه کبه

اگرچه کبه اسم جمع و جور کوچکی دارد. اما فایده، طعم و عطر و بویش بسیار زیاد است. علاوه بر همه ی اینها، کبه از آن غذاهایی است که رنگ و روی دلربایی هم دارد. حالا برویم سراغ طرز تهیه ی این غذای همه چیز تمام که هر چقدر زودتر بگوییم، شما هم آن را زودتر خواهید پخت.

1-در آغاز، سر و کار ما با برنج است. برنج را به صورت کته بپزید. به این صورت که برنج را همراه با آب و زعفران دم کرده و کمی نمک داخل قابلمه ای مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید که آب کاملا جذب برنج شود و برنج پخته شود. هنگامی که کته ی شما آماده شد، آن را کنار بگذارید.

2-حالا بروید سراغ پیاز (onion)ها و آنها را به صورت نگینی خرد کنید و تفت دهید. وقتی پیازها نرم و سبک شدند، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید.

3-در این مرحله باید گوشت را کاملا تفت دهید تا رنگ گوشت کمی تغییر کند. حالا نوبت معجزه ی ادویه هاست. دارچین، پودر هل، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. همه را با هم تفت دهید تا مواد یک دست و یک رنگ شوند.

4-رب را در تابه ای جداگانه خوب تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود و رنگش باز شود. حالا رب را به گوشت اضافه کنید و مواد را با رب کاملا مخلوط کنید.

5-نوبت به اضافه کردن جعفری، گردوی خرد شده و زرشک است. همه ی مواد را خوب با هم تفت دهید. سپس یک لیوان آب را به این ترکیب اضافه کنید تا گوشت کاملا پخته شود.

6-وقتی آب داخل تابه کاملا جذب گوشت شد، تابه را کنار بگذارید.

7-حالا بروید سراغ کته که سرد شده است. باید کته را له کنید و برای نرم کردن، چند راه وجود دارد. یا کته را چرخ کنید، یا در مخلوط کن بریزید و یا از گوشتکوب استفاده کنید.

طرز تهیه کبه

 

8-حالا نوبت به مراحل هیجان انگیز می رسد. دستتان را مرطوب کنید و مقداری از کته را تقریبا به اندازه ی یک پرتقال بردارید. آن را به صورت بیضی پهن کنید و یک قاشق از مواد آماده را داخلش بریزید و لبه ها را هم جمع کنید. البته شما با توجه به سلیقه ی خودتان می توانید ظاهر کبه را تغییر دهید. اما کبه سنتی به شکل بیضی می باشد.

9-وقتی همه ی کبه ها را آماده کردید، یک تخم مرغ را در کاسه بشکنید و خوب هم بزنید. حالا کبه ها را در تخم مرغ بغلتانید و بعد داخل روغن بیندازید و سرخ کنید. نکته ی مهم اینکه بهتر است از یک تابه گود استفاده کنید و روغن هم در حدی باشد که کبه ها در آن شناور باشند.

10-وقتی کبه ها طلایی و خوشرنگ شدند، آنها را از تابه دربیاورید و روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی خارج شود.

کبه های خوشمزه شما آماده است. با سلیقه ی زیبای خودتان آنها را تزئین نمایید و با سس مورد علاقه تان سرو کنید. نوش جانتان و گوارای وجودتان.

 

کلام آخر:

در این مقاله طرز تهیه کبه خوشمزه و مجلسی پرداخته شد. یکی از اجزای اصلی این غذا برنج بوده، که موجب خوش طعم شدن این غذا می شود. برای مطالعه ی دستور پخت غذاهای خوش طعم و خاص به گیلان کشت مراجعه کنید. برای خرید برنج درجه یک ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری، انواع برنج دودی و برنج قهوه ای به بخش محصولات سایت گیلان کشت مراجعه کنید.

مطالب مرتبط