در سفرهای غذایی مان به قزوین رسیدیم. قرار است برویم سراغ یکی از اصیل ترین غذاهای این دیار. غذایی که هم جمال دارد و هم کمال. حتما تا الان حدس زده اید که منظورمان کدام غذای قزوین است. مگر می شود، اسم قزوین با غذا همراه شود و کسی یاد قیمه نثار قزوینی نیفتد؟ قیمه نثار را با نام قیمه نسا نیز می شناسند. این غذا یکی از غذاهای مجلسی این شهر محسوب می شود. با اینکه اسم این غذا قیمه نثار است، اما قیمه نیست بلکه پلویی است که با گوشت و مخلفات دیگر همراه شده است. در قدیم الایام این غذا را به نام قیمه نزار می شناختند. می دانید چرا؟ چون روی پلو تکه های گوشت نزار یا همان گوشت بدون استخوان را می گذاشتند.

 

طرز پخت قیمه نثار قزوینی

 

حالا که کمی با حال و احوال قیمه نثار قزوینی آشنا شدیم، بیایید تا برایتان بگوییم چطور می توان این غذای خوشمزه و خوش آب و رنگ را پخت. مواد لازم قیمه نثار قزوینی برای چهار نفر شامل مواد زیر می باشد:

برنج: ۳ پیمانه
گوشت: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ خوری
زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق چای خوری
گلاب: نصف پیمانه
زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
پودر هل: ۱ قاشق سوپ خوری
خلال بادام و خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان کافی
دارچین و زردچوبه: به میزان کافی
خلال پوست پرتقال: ۲ قاشق غذاخوری
آب: یک و نیم لیوان
روغن و کره: به میزان کافی

 

 

ﻗﯿﻤﻪﻧﺜﺎﺭ

 

 

از آنجا که قیمه نثار قزوینی یک غذای اشرافی محسوب می شود، تشریفات خاص خودش را دارد. ما هم به این غذا احترام می گذاریم و این تشریفات را به جا می آوریم:

 

 

۱- ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید. وقتی پیاز کمی سبک و نرم شد، زردچوبه را اضافه کنید و تا حدی تفت دهید که بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

 

۲- نوبت گوشت می رسد. اسم قیمه نثار را به یاد بیاورید و گوشت ها را قیمه ای خرد کنید. پس از خرد کردن، گوشت ها را به تابه ی پیاز اضافه کنید و تفت دهید. این تفت دادن تا زمانی ادامه پیدا کند که گوشت کمی تغییر رنگ دهد. بعد نوبت به تفت دادن رب گوجه فرنگی می رسد.

 

۳- نوبت به معجزه ی ادویه ها می رسد. فلفل سیاه، دارچین و پودر هل را به ترکیب پیاز و گوشت و رب اضافه کنید و تفت دهید تا همه به خورد هم بروند و عطرها با هم ترکیب شوند. حالا یک و نیم لیوان آب به این مواد اضافه کنید و بعد هم در تابه یا قابلمه تان را ببندید. بگذارید گوشت و همه ی مواد داخل قابلمه با حالی خوش بپزند و آماده شوند.

 

۴- همزمان با آماده شدن گوشت، برنجی را که خیسانده اید، به قابلمه ی دارای آب جوش اضافه کنید. هر وقت برنج کمی نرم شد، آن را آبکشی کنید. توی قابلمه کمی روغن بریزید و کف قابلمه سیب زمینی حلقه ای یا نان بگذارید. در ادامه برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید و اجازه دهید که برنج دم بکشد.

 

۵- نوبت به مواد خوش رنگ و لعاب ما می رسد. زرشک را با کمی شکر تفت دهید و کنار بگذارید. خلال بادام را که از قبل در گلاب خیسانده اید با روغن یا کره تفت دهید و کنار بگذارید. خلال پسته را هم تفت دهید و کنار بگذارید. خلال پوست پرتقال را که از قبل جوشانده اید و تلخی اش گرفته شده، با زعفران و کره تفت دهید. حالا به قابلمه ی گوشت سر بزنید و اگر دیدید آب، جذب گوشت شده است، آن را از روی حرارت بردارید.

 

۶- نوبت به مرحله ی آخر می رسد. برنج را در دیس بکشید و با آن همه رنگ و بویی که کنارتان هست این غذا را تزئین کنید. با گوشت، زعفران، خلال بادام، خلال پسته، زرشک و خلال پوست پرتقال. قیمه نثار قزوینی نوش جان و گوارای وجودتان.