خالی شوید یک غذای محلی گیلانی است که در بیشتر نقاط گیلان طبخ میشود. در زبان محلی به این غذا شوید خولی میگویند. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
مواد لازم:
جوجه محلی یا مرغ | 1 عدد |
آلوچه خشک | 400 گرم |
آلو خورشتی | 100 گرم |
آبغوره | 1 استکان |
شوید تر | 1 دسته |
شوید خشک | 50 گرم |
تخم مرغ | 4 عدد |
روغن | به میزان لازم |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
رب گوجه در صورت تمایل | 1 قاشق |
طرز تهیه:
جهت تهیه خالی شوید ابتدا از شب قبل آلوچه خشک و آلو خورشتی را در مقداری آب خیس میکنیم.
مرغ را تکه تکه کرده و درون قابلمه مورد نظر با مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و روغن تفت میدهیم.
سپس بعد از اینکه رنگ مرغ تغییر کرد آلوچه خشک و آلو خورشتی خیس خورده را از آب بیرون آورده و به همراه شوید تر ساطوری شده و رب گوجه فرنگی به مواد داخل قابلمه اضافه میکنیم.
توجه داشته باشید که آب آلوهای خیس خورده را نباید دور بریزیم چون در این مرحله به آن نیاز داریم.
زمانی که مرغ با مواد تفت داده شد و عطر شوید به مرغ گرفته شد آب آلوها را در آن میریزیم تا مرغ بپزد.
تخم مرغ ها را در ظرفی با فلفل و شوید خشک هم میزنیم. زمانی که مرغ پخت ؛ تخم مرغ مخلوط شده را روی سطح خورشت میریزیم و درب قابلمه را کج قرار میدهیم و حرارت را کم میکنیم تا خورشت جا بیوفتد.
نکات طلایی طبخ بهتر خورشت خالی شوید:
اگر فقط شوید تر یا شوید خشک در دسترس داشتید میتوانید در هر دو مرحله از یک مدل شوید استفاده کنید.
ابتدا آلوها را شسته و 2 بار با فاصله نیم ساعت آب آن را تعویض کنید تا کاملا شسته شود.
کلام آخر:
برای تهیه این غذا بهتر است از برنج درجه یک ایرانی استفاده کنید که هم طعم عالی و درجه یک دارد و هم مجلسی می باشد. برای خرید برنج ایرانی به فروشگاه گیلان کشت مراجعه کنید.
امتیاز بینندگان:1 ستاره
امتیاز بینندگان:2 ستاره
امتیاز بینندگان:4 ستاره