برنج دو الکه چیست؟

برنج دو الکه چیست؟ شالی برنج زمانی که در فرآیند تبدیل به برنج قرار می گیرد دچار صدماتی می شود که باعث خورد شدن دانه ها می شود

هنچنین این موضوع در دانه های نارس و ضعیف بسیار شدیدتر است و اابته مقدار کمی هم از دانه های نارس وارد برنج می شود.

برنجبرنج

در الک برنج دانه های شکسته دانه های نارس و دانه های لاغر از دانه های سالم جدا می شود, دانه های شکسته جداشده در 3 سایز تقسیم می شود که عبارتند از نیم دانه درشت, نیم دانه متوسط و نیم دانه ریز. برای خرید برنج درجه یک ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری، انواع برنج دودی و برنج قهوه ای به بخش محصولات سایت گیلان کشت مراجعه کنید.

 

چرا برنج را دوبار الک می کنند؟

الک برنج وسیله ای مکانیکی است که دارای دو طبقه بوده, طبقه بالایی دارای سوارخ های بزرگتر و طبقه زیری دارای سوراخهای کوچکتر می باشد

الک کردن برنج فرآیند زمابری است برای جداسازی کامل دانه های شکسته از برنج نیاز است که برنج دو مرحله الک شود تا ورودی و خروجی دستگاه های شالیکوبی برابر شود برای مثال اگر در یک الک تمام دانه های شکسته جدا شود خروجی الک اول نصف می شود با این کاهش ظرفیت در این مرحله باید دستگاه هایی که قبل از الک قرار دارند با نصف ظرفیت خود کار کنند. و این مسئله راندمان تولید را کاهش می دهد

 

برنج تک الکه
برنج تک الکه

 

برنج دو الکه
برنج دو الکه

برنج سه الکه چیست؟

دانه های شکسته در دو مرحله می تواند به صورت کامل از برنج جدا شود و نیازی به الک سوم در خط تولید نیست و به هیچ عنوان الک سومی در خط تولید نصب نمی شود و هیچگاه برنج 3 بار الک نمی شود چون با افزایش بی مورد هر مرحله هم دانه های برنج آسیب می بینند و هم هزینه های تولید آن بالا می رود. پس اینکار کار عقلی نمی باشد و از این اسم فقط برای فریب خریداران استفاده می کنند.

 

دانه های جداشده از برنج دو الکه چه می شوند؟

همانطور که گفتیم دانه های جداشده از برنج به 3 دسته نیم دانه درشت, نیم دانه متوسط و نیم دانه ریز تقسیم می شوند. هرکدام از این دانه های شکسته کاربرد جداگانه دارند که عبارتنداز:

1.نیم دانه درشت: برای مصرف به عنوان برنج پخت می شود

2.نیم دانه متوسط: در غذاهای مختلف مانند آرد و شله زرد استفاده می شوند

3.نیم دانه ریز: برای تولید آرد و برای تولید غذاهای طیور استفاده می شود

 

برنج بعد از الک دوم وارد چه فرایندی می شود؟

برنج بعد از الک وارد مرحله پاک سازی یا سورتینگ می شود. دستگاه سورتیگ با استفاده از دوربین های هوشمند تمام دانه هایی که رنگ طبیعی ندارند را جدا میکنند که با انجام این فرایند دیگر احتیاجی به پاک کردن برنج نمی باشد. این دستگاه علاوه بر جداسازی ناخالصی ها از برنج با مکش شدید هوا مانند یک  جاروبرقی بسیار قدرتمند خاک برنج را مکش می کند. تا در هنگام بسته بندی هیچگونه خاک و آلودگی نداشته باشد.

برچسب ها

پیشنهاد ما

بادام زمینی آستانه اشرفیه 250 گرمی 10%

بادام زمینی آستانه اشرفیه 250 گرمی

98,100 تومان
109,000 تومان

لیمو عمانی اسلایس 20 گرم

15,000 تومان
برنج هاشمی دودی 5 کیلویی 4%

برنج هاشمی دودی 5 کیلویی

650,000 تومان
675,000 تومان

غنچه گل محمدی 15 گرم

25,000 تومان
کره بادام زمینی ارگانیک 500 گرمی 10%

کره بادام زمینی ارگانیک 500 گرمی

216,000 تومان
240,000 تومان
برنج ارزان ایرانی 5 کیلویی 8%

برنج ارزان ایرانی 5 کیلویی

340,000 تومان
370,000 تومان
برنج هاشمی معطر 5 کیلویی 4%

برنج هاشمی معطر 5 کیلویی

575,000 تومان
600,000 تومان
برنج صدری دودی 10 کیلویی 3%

برنج صدری دودی 10 کیلویی

1,650,000 تومان
1,700,000 تومان

چوب دارچین 30 گرم

20,000 تومان
برنج هاشمی دودی 10 کیلویی 4%

برنج هاشمی دودی 10 کیلویی

1,300,000 تومان
1,350,000 تومان

نظرات