برنج به عنوان یکی از قوت های غذایی اصلی ایرانی ها به شمار می رود و به همین دلیل میزان مصرف آن در جامعه بسیار بالاست و در تمامی مراکز تهیه غذا و رستوران ها این محصول به عنوان ماده غذایی اصلی به شمار می رود. برنج محصولی است که در زمره خشکبار قرار می گیرد و به همین دلیل ماندگاری بالایی دارد. همچنین این ماده غذایی پس از پخت کیفیت بالایی به خود می گیرد ( البته از نوع مرغوب آن مثل برنج هاشمی و صدری ) و به همین دلیل می توان تا چندین روز پس از پخت آن را مصرف کرد. همیشه بحث مصرف و یا گرم کردن مجدد غذاهای مانده مورد نقد پژوهشگران و جامعه پزشکی بوده و درباره مصرف و یا عدم مصرف این غذاها اختلاف نظراتی وجود دارد.

 

در واقع بسته به نوع ماده غذایی می توان در مورد صحیح و یا غلط بودن این شیوه اظهار نظر کرد. این محصول به عنوان یک ماده غذایی پرمصرف و البته یک غذای نشاسته ای ماندگاری بالایی دارد و به همین دلیل می توان با ترکیب روغن و آب به برنچ پخت شده کیفیت خوبی از آن را در گرم کردن های مجدد برداشت کرد. ما در ادامه متن در مورد اینکه مزایا و معایب گرم کردن برنج توضیحاتی را ارائه می دهیم.

 

 

 

بهترین شیوه گرم کردن برنج

 

 

 

آیا می توان برنج را مجددا گرم کرد و خورد؟

 

برنج یک ماده غذایی است که از ساختاری کربوهیدراتی تشکیل شده و به همین دلیل کیفیت و ماندگاری طولانی دارد و به همین دلیل در زمره خشکبار قرار می گیرد. این محصول در واقع یکی از غذاهایی است که به دلیل ماندگاری کیفیت می توان تا چندین نوبت آن را مصرف نمود. یک باور نسبتا جدید در مورد این محصول وجود دارد و آن این است که نباید برنج را گرم و مجددا استفاده کرد. این باور تا حدودی درست و تا حدود دیگری اشتباه است.

 

برنج بسته به رقم های خود کیفیت های متنوعی دارد و به همین دلیل نمی توان یک برنج ساختگی هندی را با یک برنج اصیل و کاملا ایرانی مقایسه کرد. زیرا هر محصول ویژگی ها و شاخصه های خود را دارد و به طبع برنج های هندی در همان مرحله اولیه پخت هم سرشار از ضرر و سموم هستند و در گرم کردن مجدد برنج سموم بیشتری از آنها آزاد می شود.

 

اما محصولاتی مثل رقم ایرانی این محصول، تا مدت زیادی کیفیت اولیه خود را داشته و می توان با چندین مرتبه گرم کردن آنها را مصرف کرد. ولی با این حال توصیه می شود که از گرم کردن مجدد و چندین مرتبه این محصول خودداری کنید، تا دچار مسمومیت های ناخواسته نشوید.

برنج به طور کلی یک ماده غذایی است که در گرم کردن مجدد ممکن است باکتری به نام باسیلوس سرئوس را از خود آزاد کند. این باکتری در فرآیند حرارت بالای پخت و پز از بین نمی رود و به همین دلیل توصیه می شود از گرم کردن مجدد برنج و مصرف مجدد آن خودداری شود.

 

اما این نظریه در مورد رقم های باکیفیت ایرانی تا حدودی درست نیست و می توان با شیوه ها و رعایت نکاتی در مراحل بعدی این ماده غذایی را مصرف کرد.

 

در ادامه متن در مورد این مراحل توضیحاتی ارائه می شود.

 

 

 

آیا گرم کردن مجدد برنج مشکلی دارد؟

 

 

 

چگونه برنج مانده را نگهداری و دوباره گرم کنیم؟

 

برنج ماده غذایی است که اگر در مرحله اول پخت و پز با دمای بالا و صبر و حوصله کافی پخته شود، مقادیر زیادی از باکتری های اولیه در آن نابود می شوند و در نتیجه بهترین زمانی که می توان این باکتری ها را تا حد زیادی نابود کرد همان مرحله پخت است. در نتیجه توصیه می شود زمان پخت و پز این محصول را تا حد ممکن طولانی کنید.

 

برنج غذایی است که ما ایرانی ها معمولا پس از پخت و پز آن را مصرف می کنیم. توصیه می شود پس از پخت برنج میزان مصرفی را برداشته و میزانی را که می خواهید در مراحل بعدی مصرف کنید بلافاصله و با سریع ترین شکل ممکن سرد کنید. برای این کار می توانید بلافاصله غذای باقی مانده را در در یک ظرف سربسته ریخته و در داخل یخچال قرار دهید.

 

بهترین مدتی که می توان برنج را در یخچال نگهداری کرد ۳ الی ۴ روز و بهترین زمان برای نگهداری در فریزر تا ۲ ماه می باشد. همچنین توجه داشته باشید که این محصول را نباید بیش از یک ساعت بیرون از یخچال نگهداری کرد.

 

 

 

 

بهترین شیوه ها برای گرم کردن مجدد برنج

 

برنج غذایی است که می توان مانده آن را به روش های مختلفی گرم کرد. یکی از بهترین شیوه ها استفاده از مایکروفر است. در این شیوه شما می توانید مقداری آب به برنج مانده اضافه کرده و درب ظرف را گذاشته و در دمای ۷۰ الی ۸۰ درجه داخل مایکروفر گرم کنید.

 

در این حالت برنج حالت نرمی و کیفیت اولیه خود را تا حدود زیادی کسب می کند و از لحاظ رشد باکتری ها نیز به دلیل استفاده از مایکروفر، می توان با اطمینان خاطر این غذا را مصرف کرد. توصیه می شود پس از برداشتن این غذا از داخل مایکروفر بلافاصله آن را مصرف نمایید. یکی دیگر از روش های سنتی گرم کردن این غذا، استفاده از اجاق گاز است.

 

در شیوه نیز باید نصف الی یک لیوان آب به این غذا اضافه کنیم. در این شیوه میزان آب بستگی به میزان برنج دارد. پس از اینکه آب مورد نظر را به این غذا اضافه شد باید تا گرم شدن کامل غذا آن را هم زد. توصیه می شود پس از گرم شدن برنج را بلافاصله مصرف کنید و تا حد امکان این شیوه را بیش از یک بار استفاده نکنید.

 

 

 

نتیجه گیری در مورد گرم کردن مجدد برنج

 

برنج همانگونه که گفته شد یک محصول با کیفیت های مختلف است. توصیه می شود اگر به سلامتی خانواده خود اهمیت می دهید با پرداخت مبلغی بیشتر رقم سالم و باکیفیت ایرانی آن را خریداری کنید. این محصول غذایی است که بر خلاف باور عموم می توان آن را برای چندین دفعه گرم کرد و همچنین برای مدت طولانی فریز کرد.

 

برنج ایرانی به عنوان یک محصول کاملا طبیعی با چندین مرتبه گرم شدن نیز کیفیت اولیه خود را حفظ می کند، و اگر آن را به صورت اصولی گرم کنیم می توانیم تا چند نوبت از آن استفاده کنیم. برای گرم کردن مجدد برنج و همچنین پخت اولیه آن توصیه می شود نهایت صبر و دقت را به خرج دهید تا بتوانید غذایی سالم داشته باشید.

 

 

 

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد برنج با شماره زیر تماس بگیرید

 

۰۹۹۰۶۶۴۴۵۰۰