|
دمی گوجه فرنگی یک غذای ایرانی است که در تمام کشور طبخ میشود و معمولا در کنار سالاد شیرازی میل میشود. این غذا در فصل تابستان بخاطر وجود گوجه ی تازه طرفداران بسیاری دارد. گوجه فرنگی خواص زیادی از جمله تقویت استخوان، تقویت حافظه، کاهش وزن، سلامت دندان و … را دارد. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی عطری، برنج صدری عطری و انواع برنج دودی میل بفرمایید. برای خرید برنج درجه یک به بخش محصولات سایت گیلان کشت کنید.
مواد لازم:
برنج | 2 پیمانه |
گوجه | 5 عدد |
پیاز | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق |
سیب زمینی | 1 عدد متوسط |
روغن | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه:
جهت تهیه دمی گوجه فرنگی ابتدا برنج را 2 الی 3 ساعت قبل از پخت خیس میکنیم .
پیاز را بعد از پوست کندن خلالی ریز کرده و در مقداری روغن و زردچوبه تفت میدهیم .
بعد از این که پیاز تفت داده شد و رنگ آن تغییر کرد رب گوجه را اضافه و مجدد تفت میدهیم .
سپس در این مرحله گوجه ها را پوست کنده و خیلی ریز خورد و یا رنده میکنیم .
گوجه را به مواد پیاز و رب اضافه و مخلوط مینماییم .
در این مرحله نمک و فلفل و مقداری کرده میریزیم .
سیب زمینی را که از قبل نگینی خورد و در روغن سرخ کردیم را با مواد بالا مخلوط میکنیم.
بهتر است برنج این غذا به صورت کته تهیه شود . برنج خیس خورده را روی حرارت قرار میدهیم زمانی که برنج به نقطه جوش رسید مواد گوجه را درون قابلمه ریخته و روی درب قابلمه دم کنی قرار داده و برنج را دم میکنیم .
نکات طلایی پخت بهتر دمی گوجه:
تا حد امکان از گوجه تازه استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید برنج را به روس آبکش تهیه کنید و مواد گوچه را لا به لای برنج بریزید سپس دم کنید.
در روش کته دمی گوجه فرنگی میتوان سیب زمینی ها را نگینی خورد کرد و در موقع جوش برنج آن را اضافه نمود تا بپزد سپس چند دقیقه بعد مواد گوجه را مخلوط و دم کنیم.
کلام آخر:
برای تهیه این غذا بهتر است از برنج درجه یک ایرانی استفاده کنید که هم طعم عالی و درجه یک دارد و هم مجلسی می باشد. برای خرید برنج ایرانی به فروشگاه گیلان کشت مراجعه کنید.
امتیاز بینندگان:5 ستاره