طرز تهیه دمی گوجه
لطفا به این مطلب امتیاز دهید
امتیاز دهی کاربران
( رای)
دمی گوجه فرنگی یک غذای ایرانی است که در تمام کشور طبخ میشود و معمولا در کنار سالاد شیرازی میل میشود . این غذا در فصل تابستان بخاطر وجود گوجه ی تازه طرفداران بسیاری دارد .
گوجه فرنگی خواص زیادی از جمله تقویت استخوان ؛ تقویت حافظه ؛ کاهش وزن ؛ سلامت دندان و … را دارد .
پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید
مواد لازم :
برنج | ۲ پیمانه |
گوجه | ۵ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق |
سیب زمینی | ۱ عدد متوسط |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه :
جهت تهیه دمی گوجه فرنگی ابتدا برنج را ۲ الی ۳ ساعت قبل از پخت خیس میکنیم .
پیاز را بعد از پوست کندن خلالی ریز کرده و در مقداری روغن و زردچوبه تفت میدهیم .
بعد از این که پیاز تفت داده شد و رنگ آن تغییر کرد رب گوجه را اضافه و مجدد تفت میدهیم .
سپس در این مرحله گوجه ها را پوست کنده و خیلی ریز خورد و یا رنده میکنیم .
گوجه را به مواد پیاز و رب اضافه و مخلوط مینماییم .
در این مرحله نمک و فلفل و مقداری کرده میریزیم .
سیب زمینی را که از قبل نگینی خورد و در روغن سرخ کردیم را با مواد بالا مخلوط میکنیم.
بهتر است برنج این غذا به صورت کته تهیه شود . برنج خیس خورده را روی حرارت قرار میدهیم زمانی که برنج به نقطه جوش رسید مواد گوجه را درون قابلمه ریخته و روی درب قابلمه دم کنی قرار داده و برنج را دم میکنیم .
نکات طلایی پخت بهتر دمی گوجه :
تا حد امکان از گوجه تازه استفاده کنید .
در صورت تمایل میتوانید برنج را به روس آبکش تهیه کنید و مواد گوچه را لا به لای برنج بریزید سپس دم کنید .
در روش کته دمی گوجه فرنگی میتوان سیب زمینی ها را نگینی خورد کرد و در موقع جوش برنج آن را اضافه نمود تا بپزد سپس چند دقیقه بعد مواد گوجه را مخلوط و دم کنیم .