دمی گوجه فرنگی یک غذای ایرانی است که در تمام کشور طبخ میشود و معمولا در کنار سالاد شیرازی میل میشود . این غذا در فصل تابستان بخاطر وجود گوجه ی تازه طرفداران بسیاری دارد .

گوجه فرنگی خواص زیادی از جمله تقویت استخوان ؛ تقویت حافظه ؛ کاهش وزن ؛ سلامت دندان و … را دارد .

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید

مواد لازم :

برنج ۲ پیمانه
گوجه ۵ عدد
پیاز۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق
سیب زمینی ۱ عدد متوسط
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه :

جهت تهیه دمی گوجه فرنگی ابتدا برنج را ۲ الی ۳ ساعت قبل از پخت خیس میکنیم .

پیاز را بعد از پوست کندن خلالی ریز کرده و در مقداری روغن و زردچوبه تفت میدهیم .

بعد از این که پیاز تفت داده شد و رنگ آن تغییر کرد رب گوجه را اضافه و مجدد تفت میدهیم .

سپس در این مرحله گوجه ها را پوست کنده و خیلی ریز خورد و یا رنده میکنیم .

گوجه را به مواد پیاز و رب اضافه و مخلوط مینماییم .

در این مرحله نمک و فلفل و مقداری کرده میریزیم .

سیب زمینی را که از قبل نگینی خورد و در روغن سرخ کردیم را با مواد بالا مخلوط میکنیم.

بهتر است برنج این غذا به صورت کته تهیه شود . برنج خیس خورده را روی حرارت قرار میدهیم زمانی که برنج به نقطه جوش رسید مواد گوجه را درون قابلمه ریخته و روی درب قابلمه دم کنی قرار داده و برنج را دم میکنیم .

نکات طلایی پخت بهتر دمی گوجه :

تا حد امکان از گوجه تازه استفاده کنید .

در صورت تمایل میتوانید برنج را به روس آبکش تهیه کنید و مواد گوچه را لا به لای برنج بریزید سپس دم کنید .

در روش کته  دمی گوجه فرنگی میتوان سیب زمینی ها را نگینی خورد کرد و در موقع جوش برنج آن را اضافه نمود تا بپزد سپس چند دقیقه بعد مواد گوجه را مخلوط و دم کنیم .