برنج قهوه ای برای بدنسازی مفید است؟ وقتی پوسته اولیه برنج(شلتوک) برداشته می شود برنج قهوه ای به دست می آید که خواص فراوانی دارد، سبوس موجود در آن دارای ویتامین های B1 ،B2 ،B3 ، B6 ،K ،E و مواد معدنی چون کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، روی، فسفر، پتاسیم، فیبرهای محلول و اسیدهای چرب ضروری است.
بلکه برنج قهوه ای درنگاه ما ایرانی ها یک برنج خوبی نباشد و به ذائقه مان برنج سفید خوشمزه تر است ولی برنج قهوه ای خواص زیادی برای بدن انسان دارد.هر چند تغییر ذائقه برای ما ایرانیان و دیگر کشور های دنیا برای جایگزین کردن برنج قهوه ای به جای برنج سفید خیلی سخت است اما ارزشش را دارد. نیمی از جمعیت جهان برنج مصرف می کنند که بخشی زیادی از آن در جنوب و شرق آسیا سکونت دارند. با وجود اینکه رایج ترین مصرف نوع برنج، برنج سفید بوده است اما به تازگی برنج قهوه ای برای خیلی از مردم کشورهای غربی محبوب شده است.
در کشورهای آسیای دور مانند کره جنوبی زنان برای کاهش وزن و مرتب کردن بدنشان از برنج قهوه ای استفاده می کنند و این نوع برنج به عنوان یک ابزار مهم در تقلیل شاخص توده بدنی و چربی اهمیت زیادی دارد. بیشتر از بیست میلیون امریکایی در سال 2010 از بیماری دیابت 2 رنج می بردند که این عارضه بیشتر به خوردن برنج سفید ارتباط دارد و محققین دریافتند خوردن دو وعده برنج قهوه ای در هفته خطر ابتلاء به دیابت را 16% کاهش می دهد و خوردن بیش از پنج وعده برنج سفید در هفته خطر ابتلاء به بیماری دیابت را افزایش می دهد.
برنج قهوه ای دارای کربو هیدرات های پیچیده ای است که انرژی حاصل برای فعالیت های بدنی و تمرینات ورزشی چون بدنسازی را تامین می کند. برنج سفید بر خلاف برنج قهوه ای دارای مواد مغذی خیلی کمتری است و بسیاری از خواص برنج قهوه ای را ندارد و برنج قهوه ای به دلیل داشتن سبوس جزء غلات به حساب می آید و نسبت به انواع دیگر آنها کربوهیدرات های بیشتری دارد. بدنسازی در زندگی انسان به عنوان یک روش زندگی به حساب می آید که با انجام فعالیت های ورزشی در باشگاه یا غیر باشگاه به صورت وزنه زدن و خوردن مواد مغذی انجام می شود بنابراین بهتر است برای حفظ اعضای بدن یک رژیم غذایی مناسبی را هم در زندگی داشته باشیم که در این مورد برنج قهوه ای خیلی مفید است.
برای بدنسازی باید غذاهایی مصرف شود که دارای کالری و پروتئین بالا باشند و چربی ها هم کاهش یابد تا بدنسازان را دچار عارضه های قلبی نکند. معمولاً کسی که به تمرینات بدنسازی می پردازد باید از رژیم غذایی تبعیت کند که از بروز خیلی از بیماری ها پیشگیری شود یکی از این بیماری ها قندخون است که برای کاهش آن باید از غذایی ارتزاق شود که از شاخص گلیسمیک پایین تری برخوردار باشد که باعث می شود هضم به آرامی انجام شود و قند خون هم بتدریج افزایش یابد. در صورتیکه غذاهایی که شاخص گلیسمیک بالایی دارند قند خون بطور ناگهانی افزایش پیدا می کند و خطر ساز است.
برنج قهوه ای نسبت به به برنج سفید دارای شاخص گلسیمیک پایین تری است که باعث سیری طولانی مدت و کاهش چربی در بدن انسان می شود و از ابتلاء به خیلی از بیماری ها جلوگیری می کند بنابراین از برنج سفید خیلی مفیدتر است. 100 گرم برنج قهوه ای دارای شاخص گلسیمیک 11 و 100 گرم برنج سفید دارای شاخص گلسیمیک 15 است. البته برای بدنسازی کربو هیدرات زیاد مورد نیاز می باشد و برنج سفید هم دارای کربو هیدرات بیشتری است ولی باید به کربو هیدرات مفید هم توجه کرد که سوخت و ساز بدن را تحت الشعاع منفی خود قرار ندهد.
در برنج سفید کربوهیدرات ها خیلی سریع هضم می شوند که باعث افزایش ناگهانی قند خون می گردند ولی کربوهیدرات های برنج قهوه ای پیچیده و دیر هضم هستند و سبب افزایش تدریجی خون می شوند و از بروز بیماری دیابت جلوگیری می کنند. بدنسازی با چاقی تفاوت دارد بنابراین ضروری است از غذاهایی استفاده شود که منبع غنی از مواد مغذی است، برنج قهوه ای فیبر فراوان دارد که باعث کاهش کلسترول بدخون ،کاهش قندخون ،پیشگیری از دیابت و جلوگیری از سرطان معده و روده می شود.