عسل حاوی مواد معدنی از جمله نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین و ویتامین B6 است. این ماده مغذی میتواند به هضم غذا نیز کمک کند. عسل منبع قند طبیعی است و میتواند مکمل یک برنامه غذایی سالم باشد و در صورت مصرف متعادل، فواید عالی را ارائه میدهد.
هم عسل و هم قند و شکر، حاوی گلوکز و فروکتوز هستند. در عسل این عناصر جدا هستند. در شکر، آنها به طور شیمیایی برای ساخت ساکارز ترکیب می شوند. حال اگر میخواهید بدانید کالری عسل بیشتر است یا شکر، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید، زیرا ما در این متن قصد داریم در مورد کالری عسل و تفاوت آن با کالری شکر صحبت کنیم. همچنین شما می توانید از سایت گیلان کشت اقدام به خرید عسل نمایید.
یک قاشق چایخوری عسل چند کالری دارد؟
عسل شیرینتر از شکر است و حاوی مواد مغذی بیشتری است؛ بنابراین کالری بیشتری نیز دارد. به طور کلی، عسل فواید سلامتی بیشتری دارد. با این حال، عسل مادهای نیست که در مصرف آن زیاده روی شود، به خصوص اگر دیابت دارید؛ زیرا قند و کالری بالایی دارد.
میزاان کالری عسل در یک قاشق غذاخوری 64 است که تقریباً تمام آن از کربوهیدرات به شکل قند تأمین میشود. عسل حاوی 22 کالری در هر قاشق چای خوری است؛ اما شیرینتر از شکر است و بنابراین ممکن است کمتر از آن استفاده شود. شکر حاوی 16 کالری در هر قاشق چایخوری است.
توجه داشته باشید که کالری عسل یک قاشق چایخوری در صورتی که خام باشد یا معمولی، متفاوت است. در یک قاشق چایخوری عسل معمولی حدود 21٫27 کالری و در یک قاشق چایخوری عسل خام، حدود 20 کالری وجود دارد. در صورت تمایل به استفاده از عسل و کنترل وزن خود، میتوانید با توجه به این مقادیر کالری، عسل به برنامه غذایی خود اضافه کنید؛ اما باید توجه داشته باشید که عسل حاوی مقدار قابل توجهی قند است و مصرف زیاد آن میتواند به افزایش وزن منجر شود. در ادامه به بررسی مواد مغذی موجود در عسل میپردازیم.
کربوهیدراتها
کالری عسل از کربوهیدراتها به ویژه شکر میآید. قند موجود در عسل حدود 50 درصد گلوکز و 50 درصد فروکتوز است. شاخص گلیسمی عسل حدود 60 تخمین زده میشود. یک قاشق چای خوری عسل دارای بار گلیسمی تقریباً 3.5 است. برای مقایسه، شاخص گلیسمی قند (ساکارز) نیز 65 است.
چربی ها
عسل دارای 325 کیلوکالری انرژی در هر 100 گرم است. این ماده مغذی از مونوساکاریدها، فروکتوز و گلوکز به دست میآید و شیرینی نسبی آن در حد ساکارز است. ارزش غذایی عسل شامل 82.4 گرم کربوهیدرات، 0.3 گرم پروتئین، 0.02 گرم چربی، 17.1 گرم آب و 0.2 گرم فیبر در هر 100 گرم است. همچنین عسل حاوی ویتامین C است و به دلیل داشتن برخی مواد تخمیری، میتواند در تبادلات غذایی و هضم غذا کمک کند. جالب است بدانید که هیچ چربی در عسل وجود ندارد.
پروتئین
عسل حاوی مقادیر کمی پروتئین است؛ اما برای تأمین پروتئین مورد نیاز روزانه شما، کافی نیست.
ویتامینها و مواد معدنی
ویتامینها و مواد معدنی موجود در عسل شامل ویتامینهای گروه B ، کلسیم، مس، آهن و روی است که عمدتاً از خاک و گیاهان شهدآور به دست میآیند. کیفیت عسل و محتوای مواد معدنی آن بر اساس محل رشد و نحوه فراوری آن تعیین میشود. به طور کلی، عسلِ تیرهتر، ویتامین و مواد معدنی بیشتری نسبت به عسل روشنتر دارد.
بیشتر بخوانید: خوردن عسل در بارداری مفید است یا مضر؟
100گرم عسل چقدر کالری دارد؟
هر 100 گرم عسل، 304 کالری دارد. عسل 0 گرم چربی و پروتئین، 82.4 گرم کربوهیدرات و 82.12 گرم قند دارد. همچنین، حاوی 0.2 گرم فیبر، 4 میلیگرم سدیم و 52 میلیگرم پتاسیم است. ضمن اینکه این ماده مغذی 6 میلیگرم کلسیم و 0.42 میلیگرم آهن نیز دارد. میزان مصرف روزانه کالری برای یک رژیم غذایی معمولی حدود 2000 کالری است.
لازم به ذکر است که شاخص گلیسمی یک محصول (GI) نشان میدهد که انرژی آن (از کربوهیدراتها) با چه سرعتی در بدن آزاد میشود. اگر خیلی سریع آزاد شود، میتواند سطح قند خون را مختل کند. GI زیر 55 به این معنی است که انرژی به آرامی آزاد میشود. عسل خالص دارای GI 58 است در حالی که قند دارای GI 60 است.
توجه داشته باشید که عسل خام و فراوری شده باید در دمای زیر 32 درجه فارنهایت نگهداری شود تا از تبلور و تغییر رنگ و تغییر عطر آن، جلوگیری شود. عسل به طور طبیعی ضد میکروب است؛ اما باید از رطوبت بیرون محافظت شود. توصیه کلی برای ماندگاری عسل دو سال است، با این حال، ممکن است متفاوت باشد. ظروف ضد هوا و ضدعفونی شده به حفظ ماندگاری و ایمنی عسل کمک میکند.
عسل خام مستقیماً از کندوی عسل میآید و فراوری، حرارت داده یا پاستوریزه نمیشود. مقدار کالری عسل خام مانند انواع عسل پاستوریزه است. عسل پاستوریزه فیلتر و فراوری میشود تا محصولی با ظاهر شفاف به دست آید که بسته بندی و سرو آن آسانتر است.
پاستوریزه کردن ممکن است برخی از مواد معدنی مرتبط با فواید سلامتی عسل را از بین ببرد. اگر روی برچسب مواد غذایی “عسل خالص” مشخص شده باشد، به این معنی است که هیچ ماده دیگری در طول پردازش و تهیه آن اضافه نشده است.
بیشتر بخوانید: یک قاشق عسل، یک دنیا سلامتی
کالری یک قاشق مرباخوری عسل
هر 100 گرم عسل 304 کالری انرژی و هر قاشق غذاخوری عسل 64 کالری انرژی دارد. همچنین هر قاشق چای خوری عسل 13 کالری دارد. کالری یک قاشق مرباخوری عسل بستگی به حجم و وزن آن دارد. در حالت کلی، یک قاشق مرباخوری عسل حدوداً 20 تا 30 کالری دارد. اما باید توجه داشت که این مقدار تقریبی است و میتواند بسته به ترکیب و غلظت عسل، متغیر باشد.
همچنین، برخی از عسلها ممکن است مقادیر مختلفی از قندها و مواد مغذی داشته باشند که میتواند تأثیری در کالری نهایی ایجاد کند. بنابراین بهتر است هنگام تهیه آن برچسب محصول و توصیههای سازنده را بررسی کنید. علاوه بر این عسل ممکن است بر بهبود بیماری سرطان در طی مراحل مختلفِ پیشرفتِ بیماری، تأثیر بگذارد. عسل باعث القای آپوپتوز سلولهای تومور (مرگ سلولی)، کاهش التهاب و مهار رشد تومور میشود.
شایان ذکر است که اگر به دلایل پزشکی برنامه غذایی کم قند یا کم کربوهیدرات دارید، باید مصرف عسل خود را محدود کنید. عسل تقریباً شکر خالص (کربوهیدرات) است. علیرغم فواید سلامتی مرتبط با آن، این ماده غذایی همچنان سطح گلوکز خون را افزایش میدهد و باید هنگام در نظر گرفتن کل کربوهیدرات مصرفی در نظر گرفته شود.
کالری یک قاشق عسل با موم
از نظر طب سنتی، موم دارای طبع گرم است و در 100 گرم از موم عسل 400 کالری موجود است. کالری یک قاشق عسل با موم به میزان حجم آن وابسته است. به طور معمول، یک قاشق عسل با موم حدوداً 21 کالری دارد؛ اما باید توجه داشت که این مقدار تنها برای یک قاشق عسل با موم است و ممکن است در موارد دیگری مقدار کالری متفاوت باشد. همچنین، مواد افزوده شده به عسل مانند موم ممکن است تأثیری در کالری آن داشته باشند.
لازم است بگوییم که علاوه بر همه این خاصیتها، موم موجود در عسل از 50 درصد رزین، 30 درصد موم، 10 درصد اسانس، 5 درصد گرده و 5 درصد سایر ترکیبات آلی تشکیل شده است. موم فعالیت رادیکالهای آزاد را سرکوب میکند و باعث سنتز کلاژن میشود که هر دو برای بهبود زخم مفید هستند. موم در بهبود زخم برای زخم پای دیابتی و انواع خاصی از آکنه در صورت استفاده موضعی مفید است.
کالری عسل بیشتر است یا شکر
در واقع کالری عسل و شکر متفاوت است. عسل از طریق فرایند گردهافشانی و تولید موم توسط زنبورعسل به دست میآید و دارای مقادیر مختلفی از قندها و مواد مغذی است. به طور معمول، هر چه عسل خالصتر باشد، مقدار قندهای طبیعی و مواد مغذی بیشتری خواهد داشت.
از طرف دیگر، شکر معمولاً به عنوان یک منبع انرژی ساده و بدون مواد مغذی در نظر گرفته میشود. در حالت خام، شکر از نوع تجزیه ساختارهای مولکولی پیچیده نیست و تقریباً، تنها حاوی قندهای ساده است. بنابراین، عسل حاوی مقادیر مختلفی از مواد مغذی مانند ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهاست. به همین دلیل، عسل بیشترین مقدار کالری را نسبت به شکر دارد. با این حال، توجه به مقدار مصرف عسل و شکر همچنان مهم است، زیرا هر دو میتوانند منبع اضافی کالری باشند و مصرف زیاد آنها ممکن است موجب افزایش وزن شود.
سخن پایانی
در این مطلب در مورد کالری عسل صحبت و میزان آن را با شکر مقایسه کردیم. توضیح دادیم که عسل حاوی مقادیر کمی ویتامین و مواد معدنی از جمله نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین و ویتامین B6 است. همچنین مصرف عسل میتواند به هضم غذا کمک کند، اما شکر این فواید را ندارد. ضمن اینکه بیان کردیم کالری عسل به نوع، غلظت و حجم آن نیز بستگی دارد.
به طور کلی، عسل حاوی مقادیر قابل توجهی از قندهاست که به عنوان منبع انرژی عمل میکنند. همان گونه که طول مطلب توضیح دادیم در حالت عمومی، هر قاشق مرباخوری عسل حدوداً ۶۴ کالری دارد. البته فراموش نکنید که نباید به کودکان زیر یک سال عسل داده شود؛ زیرا ممکن است باعث بروز آلرژی در کودکان شود. از این رو مصرف این ماده غذایی مفید برای کودکان زیر 1 سال، توسط بسیاری از پزشکان تغذیه و سلامتی، منع شده است. همچنین شما می توانید برای خرید دیگر محصولات اعم از خرید کره بادام زمینی و خرید برنج ارزان به سایت گیلان کشت مراجعه نمایید.