مضرات کره بادام زمینی باعث شده است تا برخی افراد در مصرف این ماده خوراکی لذیذ دچار تردید شوند و گاها مواد دیگری را به جای آن در رژیم غذایی خود جایگزین کنند؛ اما به نظر شما کره بادام زمینی تا چه اندازه میتواند برای بدن مضر باشد که حتی برخی افراد از خوردن آن منصرف میشوند؟ اگر شما هم پاسخی برای پرسش مطرح شده نمییابید؛ تا پایان این بخش از مجله گیلان کشت همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی راجع به ضررهای کره بادام زمینی به دست آورید.همچنین می توانید برای خرید محصولات دیگر مانند خرید کره بادام زمینی و خرید عسل به سایت گیلان کشت مراجعه کنید.
کره بادام زمینی برای چه کسانی ضرر دارد؟
پیش از اینکه در مورد مضرات کره بادام زمینی صحبت کنیم، بهتر است بدانیم که چه کسانی نباید کره بادام زمینی بخورند؟ با فهمیدن این مسئله، تا حدودی درک ضررها و خطرات ناشی از مصرف این ماده برایتان آسانتر خواهد شد؛ بنابراین آن دسته از افرادی که نسبت به مصرف این ماده، دچار محدودیتهای جدی هستند، به شرح زیر است:
- افرادی که مبتلا به عارضه تیروئید هستند، تا حد امکان باید از مصرف کره بادام زمینی خودداری کنند. زیرا این ماده نوعی گواتروژن به شمار میآید و مانع از جذب ید در بدن میشود.
- کودکان زیر ۲ سال و خانمهای باردار و شیرده نباید کره بادام زمینی بخورند، زیرا این خوراکی خوشمزه و فریبنده، مستعد بروز آلرژی است و افرادی که به کرات دچار حساسیت میشوند، ممکن است با مصرف آن، به شوک آنافیلاتیک مبتلا شوند.
- اگر کلیههای سنگساز دارید یا به سنگ مثانه مبتلا هستید، مصرف کره بادام زمینی را به حداقل برسانید و در صورت لزوم، از خوردن آن اجتناب ورزید. چرا که در این ماده اگزالات فراوانی وجود دارد و به تشکیل سنگ کلیه و مثانه (از جنس اگزالات کلسیم) سرعت میبخشد.
همچنین بر اثر مصرف بیرویه کره بادام زمینی یا داشتن پیش زمینه یک بیماری ممکن است با موارد زیر مواجه شوید:
- چربی کره بادام زمینی: سبب افزایش چربی خون شده و احتمال سکته قلبی و مغزی بر اثر گرفتگی رگ را افزایش میدهد. همچنین سبب افزایش وزن شده و سطح کالری را بالاتر میبرد.
- کربوهیدرات کره بادام زمینی: اثرات نامطلوبی روی بیماری دیابت و چاقی مزمن میگذارد.
بیشتر بخوانید: تشخیص عسل طبیعی
آیا کره بادام زمینی چرب است؟
بله صدردصد! بهتر است حرف آخر را اول کار بزنیم و شما را با واقعیات خطر های مصرف کره بادام زمینی در صورتی که بیش از حد باشد یا در برخی موارد خاص، روبرو کنیم. درواقع کره بادامزمینی منبع غنی از چربی و پروتئین است و ۵۰ الی ۵۵ درصد آن را چربیهای مختلف تشکیل میدهد. همچنین حدود ۴۰ الی ۵۰ درصد از ترکیبات این ماده را پروتئین و کربوهیدراتهای گوناگون تشکیل میدهد. البته احتمال اینکه درصد این مواد در انواع برندهای مختلف، به قدری متفاوت باشد، وجود خواهد داشت؛ اما بهطور کلی تفاوت چندانی در اصل قضیه وجود ندارد و همچنان میتوان گفت که کره بادام زمینی به میزان قابل توجهی چرب است.
به طوری که تقریبا با مصرف ۲ قاشق غذاخوری از این ماده، یک چهارمِ چربی بدن شما برای انجام فعالیتهای روزمره تامین میشود. بنابراین کره بادام زمینی یک منبع مناسب برای فراهمسازی پروتئین و چربی مورد نیاز بدن محسوب میشود؛ اما باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که این ماده، یک آلرژن قوی است و آن دسته از افرادی که چندی پیش معرفی کردیم، باید از مصرف این ماده تا حد امکان خودداری کنند. در ادامه همراه ما باشید تا مضرات کره بادام زمینی را به طور مفصل و جامع مورد بررسی قرار دهیم.
مضرات کره بادام زمینی برای کبد چرب
تا اینجای کار با معرفی ترکیبات این ماده و افرادی که از مصرف آن منع شده بودند، احتمالا حدسهایی راجع به مضرات کره بادام زمینی زدهاید؛ اما در این بخش سیرتاپیاز عوارض ناشی از مصرف آن را خدمت شما عزیزان شرح خواهیم داد؛ تا به نگرش بهتری نسبت به آن دست یابید و در نهایت به این نتیجه برسید که آیا خوردنِ کره بادام زمینی برایتان مناسب است یا خیر!
ابتدا بیایید تا با هم مضرات ناشی از مصرف کره بادام زمینی را برای کبد چرب بررسی کنیم. اغلب متخصصان بر این مسئله تاکید دارند که اگر یک فرد مبتلا به عارضه کبد چرب باشد و مجموع دریافت کربوهیدراتهای گوناگون از طریق مصرف مواد غذایی و… بیش از حد مجاز شود، بدون شک با خوردن کره بادام زمینی که منبع غنی از انواع چربی، پروتئین و کربوهیدرات است؛ مشکلات کبد چرب در بدن او افزایش خواهد داشت.
مضرات کره بادام زمینی برای تیروئید
از جمله عوارض کره بادام زمینی این است که مانع جذب ید در بدن میشود، به همین خاطر افرادی که دچار عارضه کم کاری غده تیروئید هستند، بر اثر مصرف این ماده، بیماری مذکور در بدنشان پیشرفت خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: تشخیص روغن زیتون اصل
مضرات کره بادام زمینی برای کلیه
به طور کلی اگر میزان ضایعاتی که باید از طریق کلیه دفع شود نسبت به حجم ادرار افزایش یابد، به مرور بر اثر آن، بلورهای اگزالات در کلیه تشکیل خواهند شد. این بلورها با کلسیم موجود در بدن ترکیب شده و در نهایت منجر به شکل گیری سنگ کلیه خواهند شد. در این میان، یکی از مضرات کره بادام زمینی هم دقیقا به همین مسئله مربوط میشود. زیرا کره بادام زمینی هم اگزالات فراوانی در ترکیبات خود دارد که سبب تشکیل سنگ کلیه از نوع کلسیم اگزالات میشود.
آیا کره بادام زمینی چربی خون را بالا میبرد؟
بله؛ کره بادام زمینی دارای چربیهای غیراشباع شده و اشباع شده است. در این میان، چربیهای اشباع شده با افزایش میزان کلسترولهای بد، چربی خون را بالا برده و سبب بروز حملات قلبی، سکته، گرفتگی رگ، افزایش فشار خون و… خواهند شد. بنابراین اگر میخواهید از ضرر مصرف بادام زمینی برای بالا رفتن چربی خون در امان باشید، باید مقدار مصرف این ماده را در رژیم غذایی خود به حد تعادل برسانید.
علاوه بر ضررهای احتمالی که تا کنون شرح دادیم، ممکن است با موارد زیر هم هنگام مصرف این ماده مغذی، مواجه شوید:
- مشکلات پوستی: جوش و آکنه بر اثر افزایش میزان چربی در سطح پوست، پدیدار میشود. بنابراین اگر کره بادام زمینی را بیش از حد معمول مصرف کنید، میزان چربی موجود در بدنتان افزایش پیدا خواهد کرد و نهایتاً در سطح پوستتان، جوش و آکنههای بیشتری بروز پیدا خواهد کرد.
- مشکلات معده: از جمله سایر مضرات کره بادام زمینی میتوان به عوارضی که برای معده در پی دارد، اشاره کرد. در واقع این ماده مقادیر زیادی چربی در ترکیبات خود دارند و نوعی خوراکی سنگین به شمار میآید. به همین دلیل افرادی که بیشتر از حد معمول کره بادامزمینی مصرف میکنند، دچار مشکلات هضم غذا میشوند و در همین راستا، مشکلاتی نظیر یبوست، حالت تهوع و ریفلاکس و… به سراغ آنها خواهد آمد.
- دیابت و اضافه وزن: نمیتوان در رابطه با مضرات کره بادام زمینی سخن گفت و حرفی از اثراتی که بر افزایش وزن و دیابت دارد، به میان نیاورد. در واقع کربوهیدرات و قند هم یکی دیگر از مواد تشکیلدهنده کره بادام زمینی است که اگر به میزان مناسب مصرف شود، انتظار عوارض چندانی نمیتوان از آن داشت؛ اما اگر بیماری خاصی مثل دیابت داشته باشید و این ماده را بیش از حد مجاز مصرف کنید، احتمال خطر تشدید بیماری را افزایش خواهید داد. از طرفی هم کالری موجود در بدنتان را افزایش یافته و در صورت عدم دفع کالری مازاد، دچار اضافه وزن میشوید.
جمعبندی
دراین مطلب به بررسی مضرات کره بادام زمینی پرداختیم و دانستیم که مصرف بیش از حد آن چه تاثیراتی بر سلامتی بدن خواهد داشت. اگر از جمله افرادی هستید که به بادام زمینی حساسیت دارند، حتما از خوردن این ماده خودداری کنید تا دچار عوارض جبران ناپذیری که در پی خواهد داشت، نشوید.
در ضمن بهتر است حتی اگر بیماری خاصی ندارید، باز هم این خوراکی را به میزان نسبتا کمتر و کنترل شدهای مصرف کنید تا بر اثر افزایش چربی و کالری در بدن، وزنتان بیش از حد مجاز، افزایش نیابد. لطفا شما عزیزان هم پیشنهادات و پرسشهای خود را پیرامون موضوع مطرح شده، در بخش نظرات با ما و سایر همراهان گیلان کشت به اشتراک بگذارید تا با هم در تعامل باشیم و همه بتوانیم از تجربیات یکدیگر بهرهمند شویم. از اینکه تا پایان همراه ما بودید، صمیمانه سپاسگزاریم. همچنین شما می توانید برای استعلام قیمت و خرید دیگر محصولات مانند خرید انواع برنج و خرید چای سیاه به سایت گیلان کشت مراجعه کنید.