مواد لازم جهت تهیه فلافل خانگی :

نخود۲ پیمانه
پیاز۱ عدد
سیر۴ حبه
آرد نخودچی ۴ قاشق چایخوری
پودر زیره ۱ قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
جعفری خرد شده ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
آبلیمو و نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه فلافل :

مرحله اول :

جهت تهیه فلافل خانگی نخود را به مدت ۶ الی ۱۲ ساعت بخیسانید.

در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخ نخود برود. همچنین میتوانید به آب آن کمی نمک اضافه

کنید یا نخود ها را بپزید تا زودتر آماده شوند.

مرحله دوم:

نخود خیس خورده را داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید.

پیاز خرد شده، سیر، جعفری خرد شده، پودر زیره، تخم گشنیز یا پودر سیاهدانه، آبلیمو، آرد نخود چی، نمک و

فلفل را اضافه کنید و خوب بزنید تا مایه یکدست شود اما خیلی ریز نشود و حالت خمیری داشته باشد.

همچنین میتوانید نخود خیس خورده را ۲ بار چرخ کنید و مواد دیگر را به آن اضافه کنید و ورز دهید.

مرحله سوم:

حالا موادی که آماده نموده اید، باید قابلیت فرم دهی داشته باشند.

اگر حس میکنید اینطور نیست میتوانید یک عدد تخم مرغ به مواد اضافه کنید که باعث چسبندگی بیشتر و پفکی تر شدن آن خواهد شد.

با دست از مایه فلافل بردارید و به شکل گرد حالت دهید. دست خود را نمدار کنید تا مواد به دستتان نچسبد.

برای فرم دهی از قالب مخصوص استفاده کنید.

مرحله چهارم:

داخل قابلمه روغن فراوان بریزید و روی حرارت قرار دهید، پس از اینکه روغن داغ شد فلافلها را داخل روغن

بریزید. (روغن باید زیاد باشد تا آنها در روغن شناور بمانند)،

پس از اینکه سرخ شدند آنها  را روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی شان گرفته شود سپس سرو کنید.

یک روش دیگر برای سرخ کردن فلافلها این است که آن ها را گرد تخت به شکل کتلت درآورید و با روغن کمی

هر بار یک طرف آن را به مدت پنج دقیقه سرخ نمایید.

نکته ها:

– برای بهتر شدن کیفیت، میتوانید مواد را قبل از سرخ کردن به مدت یک الی دو ساعت در یخچال قراردهید.

-فلافل را بهتر است با گوجه فرنگی،خیار، کاهو یا کلم، انواع سس، خیارشور، انواع ترشی به ویژه ترشی بادمجان یا فلفل سرو کنید.

-میزان تندی این غذا؛ بسته به ذائقه شماست. میتوان از فلفل یا سس های تند استفاده کرد.

-از نشانه های یک فلافل خوشمزه و عالی، ترد بودن آن است برای این کار می توانید از یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر استفاده نمایید.

-به غیر از نخود میتوان از ماش، سیب زمینی، باقلای زرد، بادمجان و عدس استفاده کرد؛ اما در این شرایط مقدار نخود باید قالب باشد.