خالی شوید یک غذای محلی گیلانی است که در بیشتر نقاط گیلان طبخ میشود . در زبان محلی به این غذا شوید خولی میگویند .

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید .

 

مواد لازم :

جوجه محلی یا مرغ ۱ عدد
آلوچه خشک ۴۰۰ گرم
آلو خورشتی ۱۰۰ گرم
آبغوره۱ استکان
شوید تر ۱ دسته
شوید خشک ۵۰ گرم
تخم مرغ ۴ عدد    
نمک و فلفل و زردچوبه وروغن  به میزان لازم
رب گوجه در صورت تمایل۱ قاشق

 

طرز تهیه :

جهت تهیه خالی شوید ابتدا از شب قبل آلوچه خشک و آلو خورشتی را در مقداری آب خیس میکنیم .

مرغ را تکه تکه کرده و درون قابلمه مورد نظر با مقداری نمک، فلفل ، زردچوبه و روغن تفت میدهیم .

سپس بعد از اینکه رنگ مرغ تغییر کرد آلوچه خشک و آلو خورشتی خیس خورده را از آب بیرون آورده و به همراه شوید تر ساطوری شده و رب گوجه فرنگی به مواد داخل قابلمه اضافه میکنیم .

توجه داشته باشید که آب آلوهای خیس خورده را نباید دور بریزیم چون در این مرحله به آن نیاز داریم  .

زمانی که مرغ با مواد تفت داده شد و عطر شوید به مرغ گرفته شد آب آلوها را در آن میریزیم تا مرغ بپزد .

تخم مرغ ها را در ظرفی با فلفل و شوید خشک هم میزنیم  . زمانی که مرغ پخت ؛ تخم مرغ مخلوط شده را روی سطح خورشت میریزیم و درب قابلمه را کج قرار میدهیم و حرارت را کم میکنیم تا خورشت جا بیوفتد .

نکات طلایی طبخ بهتر خورشت خالی شوید :

اگر فقط شوید تر یا شوید خشک در دسترس داشتید میتوانید در هر دو مرحله از یک مدل شوید استفاده کنید .

ابتدا آلوها را شسته و ۲ بار با فاصله نیم ساعت آب آن را تعویض کنید تا کاملا شسته شود .