مواد لازم جهت تهیه خمس آلوچه و اخته و آلبالو :

اخته۱ لیوان
آلوچه۱ لیوان
آلبالو ۱ لیوان
آب ۴ لیوان
گلپر به میزان لازم
نمکبه میزان لازم

 طرز تهیه خمس اخته و آلوچه و اخته :

جهت تهیه خمس ابتدا اخته ، آلوچه و آلبالو را به خوبی می‌شوییم و چند بار آب آن را عوض می‌كنیم تا سنگ ریزه‌ای در داخل آن باقی نماند. بهتر است یک روز زودتر این کار را انجام دهید و آخته و آلوچه و آلبالو یک رو در آب خیس بخورند. این کار باعث میشود آب بیشتری جذب کنند و اب حاصل از میوه ها طعمدار میشود و در نهاید خمس خوشمزه تری درست میکنیم.

در مرحله بعد اخته و آلوچه و آلبالوی خیس شده را به همراه آب روی حرارت قرار میدهیم و اجازه میدهیم میوه ها بپزند. توجه داشته باشی که گاهی مخلوط را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی مواد پخته شد و آب آن تبخیر شد و به غلظت ایده آل رسید آن را از روی حرارت بردارید و بعد از خنک شدن در ظرف در بسته ای و در یخچال نگهداری کنید .

سپس با نمک و گلپر میل نمایید.

در صورت تمایل میتوانید برای خوش رنگ تر شدن خمس از مقداری زرشک کمک بگیرید. یعنی زرشک را هم با اخته و آلوچه و آلبالو بپزید.

مطمئن باشد طعم این خمس خوشمزه را هیچوقت فراموش نخواهید کرد.