مواد لازم جهت تهیه حلوا با آرد برنج :

آرد برنج  ۱  کیلو گرم   
شکر ۲ پیمانه 
عرق هل۱/۲  لیوان 
گلاب ۱ لیوان
زعفران ۴ قاشق غذاخوری 
کره   ۲۰۰  گرم 
گردو ۱۰۰ گرم 
دارچین و زیره سبز به میزان لازم
روغننصف لیوان
آب ۵ پیمانه

 طرز تهیه حلوا محلی :

جهت تهیه حلوای محلی گیلان ابتدا آرد را الک میکنیم تقریبا ۱ساعت با شعله کم سرخش میکنیم اما مرتبا باید هم بزنیم که نسوزد همینطور که آرد را سرخ میکنید شکر، عرقیات و کمی آب که شکرداخلش حل شود را روی شعله دیگر میگذاریم تا آب شود فقط جوش بیاد توجه  داشته باشید شربت ما نباید غلظ شود زیرا غلیظی شربت باعث میشود حلوا سفت شود.

سپس زمانیکه آرد سرخ شد کره و روغن را به آن اضافه میکنیم زیرشعله را خاموش میکنیم مرتب هم میزنیم تا کره با حرارت آرد آب شود.

وقتی کره ذوب شد چند دقیقه ای اجازه میدهیم آرد بپزد و به اصطلاح چند قل بزند سپس شربت داغ را به آرامی به آرد اضافه میکنیم و به صورت مداوم هم میزنیم تا آرد گلوله نشود. 

در مرحله آخر گردو را ریز خورد کرده و به همراه زیره با حلوا مخلوط و  آنقدر ورز میدهیم تا جمع شود.

یا اینکه حلوا در ظرف مورد نظر پهن میکنیم و سطح آن را با دارچین و گردو و زیره پوشش میدهیم.

بعد از خنک شدن حلوا آن را برش زده و میل نمایید.

 

نکات طلایی پخت بهتر حلوای محلی:

به ازای هر یک پیمانه آرد به یک پیمانه و نیم آب جهت تهیه شربت نیاز داریم.

توجه کنید حتما در زمان اضافه کردن شربت به آرد هر دو باید کاملا داغ باشند .

اول کرده را به آرد اضافه کنید و بعد روغن را کم کم اضافه نمایید زیرا اضافه کردن بیش از حد روغن بعد از سرد شدن چربی آن از حلوا نمایان میشود.

حتما شربت را کم کم اضافه کنید زیرا اضافه کردن بیش از حد شربت باعث شل شدن حلوا میشود .

اگر حلوای شما بعد از مخلوط شدن با شربت شل شد نگران نباشید . حلوا را روی حرارت ملایم قرار دهید تا سفت شود توجه داشته باشید حتما به صورت مداوم هم بزنید تا ته نگیرد.

اگر بعد از اضافه کردن شکر شربت شما شیرین نبود میتوانید باز هم ششکر اضافه کنید