آیا عسل طبیعی شکرک می زند؟

باید اعتراف کرد که هیچ ماده طبیعی به اندازه عسل، مفید و درعین حال، خوشمزه نیست. باتوجه‌به‌ بازار داغ خریدوفروش عسل، بسیاری از ما علاقه داریم که حتماً از عسل طبیعی استفاده کنیم؛ تا هم از خواص بسیارمفید آن بهره‌مند شویم و هم از مضرات مصرف عسل مصنوعی در امان باشیم. اما چطور می‌توانیم از بین این همه عسل موجود در بازار، عسل طبیعی را تشخیص دهیم؟ برخی از افراد بر این باورند که عسل طبیعی شکرک نمی‌زند! در حقیقت به باور عامیانه، شکرک زدن عسل طبیعی، امری محال است؛ اما آیا واقعاً همینطور است؟ پس چرا مردم اروپا، عسلی که شکرک می‌زند را بیشتر دوست دارند؟ در این مقاله قصد داریم به‌طور مفصل به این سؤالات پاسخ دهیم. همچنین شما می توانید برای خرید عسل طبیعی، از سایت گیلان کشت اقدام کنید.

شکرک زدن عسل

عسلعسل

آیا عسل شکرک میزند؟

برای اینکه بفهمیم آیا واقعاً عسل طبیعی، شکرک می‌زند یا نه، بیایید ابتدا کمی بیشتر با این ماده شفابخش آشنا شویم. عسل طبیعی دارای دو قند اصلی به نام‌ فروکتوز و گلوکز است که هیچ‌کدام از اینها شکر نیستند. شکر، مولکولی متفاوت دارد و فقط از طریق فرایند صنعتی ساخته می‌شود؛ با این حال، عسل در بلندمدت می‌تواند کریستالیزه شود. این اتفاق زمانی روی می‌دهد که بخش‌هایی از قند موجود در عسل، رسوب کرده و به شکل شکرک خود را نشان می‌دهند؛ بنابراین، شکرک همان فروکتوز و گلوکزی هستند که رسوب کرده‌اند. با این حال، اغلب مردم کریستالیزه شدن یا شکرک زدن را نشانه‌ای از مصنوعی بودن عسل می‌دانند، درصورتی‌که این اتفاق، کاملاً طبیعی است و هرگز نمی‌تواند نشانه‌ای از تغذیه شکر زنبورها باشد.

چرا عسل شکرک میزند؟

برای ساخت عسل طبیعی، مقداری از آنزیم‌های موجود در آب بزاق زنبورها با شهد گل‌ها ترکیب شده و ماده‌ای فوق اشباع قندی تولید می‌شود. در حقیقت، قندهای موجود در عسل همچون ساکاروز، به‌دلیل نقش آنزیم‌های زنبور، تبدیل به قندهای دیگری مثل فروکتوز و گلوکز می‌شوند تا بتوانند راحت‌تر در آب حل شده و به یک ماده غذایی بهتر برای زنبورها تبدیل شوند؛ بنابراین می‌توان گفت که عسل در حالت طبیعی از مواد قندی، کاملاً اشباع شده و یک ماده ناپایدار است و اگر در شرایط خاصی قرار بگیرد، این مواد قندی در آن رسوب می‌کنند. پس تا اینجا متوجه شدیم که شکرک زدن عسل طبیعی، اصلاً نگران‌کننده نیست؛ اما خوب است بدانید که هر نوع عسلی که شکرک می زند هم طبیعی نیست! عسل‌های مصنوعی هم شکرک می‌زنند و نمی‌توان شکرک زدن عسل را یک پارامتر در تشخیص کیفیت آن دانست.

عسل شکرک زده را چکار کنیم؟

آیا می‌دانستید بسیاری از مردم دنیا همچون مردم اروپا، شکرک زدن عسل را اتفاق خوبی می‌دانند و به عسلی که شکرک می‌زند علاقه بیشتری دارند؟ با این حال، این موضوع در ایران، کاملاً برعکس است و اغلب مردم تمایلی به خرید عسلی که شکرک می‌زند، ندارند. سؤال اصلی اینجا است که آیا می‌توان برای شکرک زدن عسل راه‌حلی پیدا کرد؟ یا چگونه می‌توان شکرک زدن عسل طبیعی را کاملاً برطرف کرد؟

برگرداندن عسل شکرک زده به حالت قبلی و اولیه، کار بسیار راحتی است. برای این کار، ابتدا شیشه عسل را در یک ظرف یا قابلمه حاوی آب ولرم قرار دهید. دمای آب موجود در ظرف، بهتر است بین 40 تا 50 درجه سانتی‌گراد باشد (نه بیشتر!). اجازه دهید که شیشه عسل و آب گرم، کاملاً هم دما شوند و عسل موجود در شیشه، ذوب شده و شکرک‌ها از بین بروند. پس از آنکه مقدار زیادی از شکرک ذوب شد، شیشه عسل را خارج کرده و در دمای اتاق قرار دهید تا بقیه شکرک‌ها از بین بروند. دقت کنید که دمای زیاد و بیش از 50 درجه، می‌تواند خواص مفید عسل را از بین ببرد.

عسل شکرک زده

یکی دیگر از روش‌های برطرف کردن شکرک عسل، استفاده از مایکروویو است. در این حالت باید عسل را در فواصل 15 ثانیه‌ای داخل مایکروویو قرار دهید تا کاملاً ذوب شود.

اکنون باید به این سؤال پاسخ دهیم چه عواملی روی شکرک زدن عسل مؤثر هستند؟ در حقیقت، در چه شرایطی عسل، بیشتر شکرک می‌زند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دو عاملِ میزان رطوبت موجود در عسل و نیز شرایط آب‌وهوایی، در سرعت شکرک زدن عسل بسیار مؤثر هستند. هرچقدر میزان رطوبت موجود در عسل بیشتر باشد, احتمالاً دیرتر رسوب کند. عسلی که دیرتر رسوب می‌کند، برای بیماران دیابتی بهتر است.

توجه کنید که عسل بهتر است در دمای معتدل نگهداری شود؛ بنابراین هرگز آن را در یخچال نگهداری نکنید. دمای پایین باعث می‌شود که خیلی زود شاهد کریستال‌ها در عسل باشید. دمای بالا نیز، ویتامین‌های موجود در عسل را کاملاً از بین می‌برد. علاوه‌براین دو مورد، مورد سوم که در شکرک زدن عسل مؤثر است، نوع شهد گل‌هایی است که زنبور به سراغ آنها رفته است؛ این موضوع از اختیار شما خارج است و بستگی به نوع عسل دارد.


بیشتر بخوانید: یک قاشق عسل، یک دنیا سلامتی!


فواید عسل شکرک زده

شاید برایتان جالب باشد که بدانید، شکرک زدن عسل، می‌تواند بسیار مفید باشد؛ برای مثال، عسل شکرک زده برای درمان و بهبود زخم‌ها بسیار مفید است. عسل به‌دلیل خاصیت ضدعفونی، نه‌تنها زخم‌ها را خیلی سریع بهبود می‌دهد؛ بلکه قوای جسمی را افزایش داده و سیستم ایمنی را قوی می‌کند. همچنین یکی از فواید خوردن عسل در بارداری است که شما می توانید برای اطلاع بیشتر در این باره مقاله مورد نظر را مطالعه کنید.

عسل همچنین به بهبود بیماران دیابتی تا حد زیادی کمک می‌کند. آخرین پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف عسل طبیعی، باعث کاهش گلوکز شده است؛ بنابراین می‌توان از آن به‌ عنوان یک روش درمانی مؤثر برای بیماران دیابتی نام برد. برخی دیگر از خواص عسل، عبارت‌اند از ضد سرطان بودن، ضد لختگی خون، جلوگیری از ایجاد آسم، ضد افسردگی، کمک به سلامت قلب و جوان‌کنندگی پوست؛ با وجود این خواص بسیار مفید، بهتر است در مصرف عسل زیاده‌روی نکنید و برای مصرف بلندمدت آن حتماً با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

خوردن عسل شکرک زده خوبه یا نه؟

خوردن عسل شکرک‌زده باتوجه‌به خواصی که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم؛ اصلاً نگران‌کننده نیست؛ بلکه در مواردی بسیار مفید است؛ اما با این حال، خوردن عسل شکرک‌زده، می‌تواند برای کودکان زیر یک سال مضر باشد. این عسل ممکن است دارای آثاری از هاگ‌های کلستریدیوم بوتولیسم در بدن آنها شود که در نهایت، باعث مسمومیت می‌شود. به‌طورکلی در مصرف آن باید به نکات مهم زیر توجه کنید:

  • شکرک زدن عسل طبیعی یا کریستالیزه‌شدن، مقدار قند عسل را کاهش نمی‌دهد؛ بنابراین نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد.
  • عسل کریستالیزه‌ شده، سفت‌تر از عسل مایع طبیعی است؛ بنابراین مصرف آن ممکن است برای برخی افراد که در بلعیدن یا جویدن غذا مشکل دارند، چندان خوشایند نباشد.
  • ممکن است رنگ‌و‌بوی عسل کریستالیزه ‌شده با عسل معمولی کمی فرق کند و اشتهاآور نباشد.

شکرک زدن عسل طبیعی

شکرک عسل تقلبی چه شکلی است

کریستالیزه شدن عسل طبیعی یک فرایند کاملا طبیعی است؛ اما برای عسل تقلبی شرایط متفاوتی صادق است. اغلب عسل‌های تقلبی حاوی مقادیر زیادی قندهای مصنوعی هستند و نه فروکتوز و گلوکز طبیعی؛ بنابراین بیشتر شبیه شربت با ترکیبات شیمیایی ساختگی هستند. حال آنکه عسل طبیعی فرایند کریستالیزه شدنش به طور طبیعی صورت می‌گیرد به خاطر وجود قندهای طبیعی آن است؛ بنابراین برای شناسایی عسل تقلبی از دو روش زیر می‌توان استفاده کرد:

  • تشخیص به صورت بصری: رسوب قندی در عسل طبیعی کریستالیزه شده به صورت ذرات کوچک و یکنواخت ظاهر می‌شود؛ اما در عسل‌های تقلبی که حاوی قندهای مصنوعی هستند، رسوبات شفاف و غلیظ تر هستند.
  • آزمایش شیمیایی: آزمایش رایج برای شناسایی قند مصنوعی، آزمایش فولین است که در صورت مثبت بودن نشان از وجود قند مصنوعی دارد.

جمع بندی

در این مقاله، به‌طور جامع سعی کردیم این ابهام را برطرف کنیم که آیا عسل طبیعی هم شکرک می‌زند یا خیر. باتوجه‌ به اینکه شکرک زدن عسل طبیعی برای بسیاری از مردم، خوشایند نیست؛ سعی کردیم به روشی برای برطرف‌کردن آن نیز اشاره کنیم. با این حال، خوردن عسلی که شکرک می‌زد؛ نه‌تنها بد نیست بلکه مفید نیز هست و می‌تواند باعث اثرات درمانی و شفابخشی شود. شما می‌توانید از عسل شکرک‌زده به‌عنوان شکر در پخت غدا و نیز به‌عنوان یک شیرین‌کننده مفید استفاده کنید. همچنین می‌توانید آن را با چای گرم میل کنید.‌همچنین شما می‌توانید دیگر محصولات ما اعم از خرید کره بادام زمینی و برنج ارزان را از سایت گیلان کشت تهیه نمایید. امیدواریم مطالعه این مقاله، به آشنایی بیشتر شما با عسل طبیعی کمک کرده باشد.

برچسب ها

پیشنهاد ما

فندق اشکورات 200 گرمی 4%

فندق اشکورات 200 گرمی

84,500 تومان
88,300 تومان
برنج هاشمی معطر 5 کیلویی 4%

برنج هاشمی معطر 5 کیلویی

625,000 تومان
650,000 تومان
برنج صدری دودی 5 کیلویی 3%

برنج صدری دودی 5 کیلویی

850,000 تومان
875,000 تومان
برنج هاشمی دودی 10 کیلویی 4%

برنج هاشمی دودی 10 کیلویی

1,300,000 تومان
1,350,000 تومان
عسل آویشن ارگانیک 650 گرم 3%

عسل آویشن ارگانیک 650 گرم

249,000 تومان
257,000 تومان

غنچه گل محمدی 15 گرم

25,000 تومان
برنج صدری دودی 10 کیلویی 3%

برنج صدری دودی 10 کیلویی

1,750,000 تومان
1,800,000 تومان
برنج هاشمی معطر 10 کیلویی 4%

برنج هاشمی معطر 10 کیلویی

1,250,000 تومان
1,300,000 تومان

چوب دارچین 30 گرم

20,000 تومان
برنج شکسته هاشمی عطری 10 کیلویی 6%

برنج شکسته هاشمی عطری 10 کیلویی

800,000 تومان
850,000 تومان

نظرات

No Comments
هنوز نظری ثبت نشده
اولین نفری باشید که نظر می دهید