خوردن عسل در بارداری مفید است یا مضر؟

تغذیه در بارداری ازجمله مهم‌ترین بخش‌های این پروسه 9 ماهه است. در فرآیند بارداری معمولاً مادر بر اساس نظر پزشکان، طبع و ذائقه خود و باورهای رایج، نوع تغذیه خود را تغییر می‌دهد. خوردن عسل در بارداری در ایام بارداری براساس باورهای رایج همواره دارای ابهام است؛ اما در این مقاله گیلان کشت موضوعات حول محور استفاده از عسل در زمان بارداری را مورد بررسی قرار داده است. همچنین شما می توانید برای خرید عسل طبیعی، از سایت گیلان کشت نیز اقدام نمایید.

اگرچه مصرف عسل در ایام بارداری مضر نیست؛ اما مصرف بیش‌ازحد آن نیز می‌تواند چالش‌هایی را برای مادر و جنین ایجاد کند که برای بررسی این موضوع بهتر است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

عسلعسل

تاثیرات مصرف عسل در بارداری

آیا خوردن عسل در بارداری ضرر دارد؟

در یک نگاه کلی می‌توان گفت که مصرف عسل در بارداری ضرر ندارد و مادران باردار می‌توانند از خوردن عسل در این دوره لذت ببرند. اگرچه مصرف عسل برای نوزادان تا دو ماه به علت سم بوتولیسم ممنوع است؛ اما مادران می‌توانند در دوران بارداری تحت نظر پزشک و به‌اندازه از عسل استفاده کنند. آن دسته از مادرانِ نگران که به علت سم بوتولیسم تمایلی به خوردن عسل در ایام بارداری ندارند، بهتر است بدانند باکتری این سم بانام کلستریدیوم بوتولینوم در مسیر جفت متوقف می‌شود و نمی‌تواند فرزند دلبند شما را به بیماری خاصی مبتلا کند.

آیا خوردن عسل در بارداری مجاز است؟

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، مصرف عسل در ایام بارداری مشروط بر مصرفِ درست و متعادل، مجاز است. آن دسته از مادرانی که نسبت به خرید عسل در این دوران دچار وسواس هستند، بهتر است قبل از خرید این ماده مغذی حتماً به برند آن توجه کنند. معمولاً برندهای معتبر، عسل‌های مرغوبی را روانه بازار می‌کنند. در انتهای این بخش باید بگوییم که عسل یک جایگزین بسیار عالی به‌جای شکر در تمام دوران زندگی شما به‌ویژه ایام بارداری است.

فواید خوردن عسل در بارداری

به‌طورکلی فواید و تأثیرات مصرف عسل در بارداری بیشتر از مضرات آن است؛ بنابراین پیشنهاد ما به مادران باردار این است که برای تقویت هر چه بیشتر خود حتماً عسل را در رژیم غذایی خود قرار دهند. در ادامه این بخش فواید خوردن عسل در بارداری را موردبررسی قرار خواهیم داد.

تقویت سیستم ایمنی

یک مادر باید در دوران بارداری، یک سیستم ایمنی قوی داشته باشد تا از عوامل ایجادکننده بیماری در این مرحله حساس جلوگیری کند، زیرا هر عارضه بزرگی ممکن است تأثیر نامطلوبی بر کودک داشته باشد. آنتی‌اکسیدان‌ها و خواص ضد باکتریایی عسل به تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند؛ بنابراین می‌توانید عسل را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا سیستم ایمنی خود را حفظ کنید.

درمان سرفه و کاهش گلودرد

مصرف عسل به همراه زنجبیل می‌تواند به تسکین گلودرد در ایام بارداری کمک کند. پس بهتر است در صورت بروز سرفه یا گلودرد، مادران باردار از این ترکیب برای تسکین و بهبود وضعیتشان استفاده کنند. ازآنجایی‌که عسل دارای خواص ضدویروسی است، می‌تواند به درمان بیماری‌های ویروسی مانند آنفولانزا در این ایام کمک کند.

ترمیم زخم

یک تحقیق علمی نشان می‌دهد که مصرف عسل می‌تواند درترمیم زخم‌ها مؤثر باشد. ازاین‌رو مادران باردار و مادرانی که تازه زایمان کرده‌اند، بهتر است برای بهبود سریع‌تر زخم خود از عسل استفاده کنند. البته این موضوع در حد یک تحقیق است و بهتر است اگر باهدف‌ترمیم زخم از عسل استفاده می‌کنید، قبل از هر اقدامی با پزشک مشورت کنید.

بهبود کیفیت خواب

یکی از مواردی که ممکن است در ایام بارداری مختل شود، خواب است. بسیاری از مادران در ایام بارداری از بی‌خوابی و کاهش کیفیت خواب خود شکایت دارند. ازاین‌رو مصرف عسل به همراه یک لیوان شیر می‌تواند به بهبود کیفیت خواب و کاهش استرس مادران باردار کمک کند.

نحوه مصرف عسل در دوران بارداری

جلوگیری از آلرژی

وجود گرده در برخی از گونه‌های محلی عسل برای بهبود مقاومت در برابر حساسیت‌های فصلی، شناخته ‌شده است. ازاین‌رو مصرف منظم عسل به بدن کمک می‌کند تا در برابر آنتی‌ژن‌هایی که می‌توانند در دوران بارداری عمل کنند، ایمنی ایجاد کند. پس اگر به ماده خاصی به‌جز گرده گل حساسیت دارید، می‌توانید از عسل استفاده کنید.

درمان تهوع صبحگاهی

یکی از رایج‌ترین اتفاقات در بین بانوان باردار، تهوع صبحگاهی است که معمولاً در سه‌ماهه اول بارداری رخ می‌دهد. خوردن عسل در بارداری می‌تواند تا حدودی به کاهش تهوع صبحگاهی و مشکلات مرتبط با تهوع صبحگاهی کمک کند. مادران باردار بهتر است برای رفع این مشکل تهوع صبحگاهی یک قاشق چای‌خوری عسل را با یک قاشق چای‌خوری آب‌لیمو و مقداری آب مخلوط کرده در هنگام صبح استفاده کنند.

تغییرات هورمونی در دوران بارداری اغلب منجر به سوزش سر دل می‌شود. معمولاً این ناراحتی زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به سمت مری حرکت می‌کند، ازآنجایی‌که این وضعیت می‌تواند منجر به کاهش اشتهای بانوی باردار شود، پس بهتر است با مصرف به‌اندازه شیر و عسل علاوه بر تأمین کلسیم بدن این مشکل را تا حد قابل‌توجهی کنترل کنید.


لینک مرتبط: کالری عسل چقدر است؟


 

خوردن عسل در بارداری چه تاثیری دارد؟

مصرف عسل در طول بارداری تأثیرات مثبت بسیاری دارد که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کاهش تهوع صبحگاهی، تقویت سیستم ایمنی و کاهش سوزش سر دل اشاره کرد. شواهد نشان می‌دهد که مصرف عسل در ایام بارداری مشروط بر استفاده درست و به‌اندازه هیچ آسیبی به فرزند داخل رحم مادر نمی‌زند، چه‌بسا اینکه می‌تواند نقش مؤثری در ایجاد حرکات جنین در رحم داشته باشد.

تاثیر خوردن عسل با ترکیبات مختلف در بارداری

نحوه مصرف عسل در دوران بارداری از اهمیت زیادی برخوردار است. خوشبختانه ترکیب‌های زیادی برای تأثیر بیشتر عسل بر بدن وجود دارد که ازجمله مهم‌ترین ترکیبات می‌توان به ترکیب شیر عسل، و زنجبیل و عسل اشاره کرد. برای بررسی تاثیرخوردن این ترکیبات در ایام بارداری با ما همراه باشید.

خوردن شیر و عسل در بارداری

همان‌طور که پیش‌ازاین نیز اشاره کردیم مصرف شیر و عسل در دوران بارداری می‌تواند به بهبود کیفیت خواب و کاهش استرس مادر کمک کند. البته مشروط بر اینکه از شیر پاستوریزه و عسل مرغوب استفاده شود. یک مادر باردار به‌هیچ‌وجه نباید از شیر خام استفاده کند؛ زیرا مصرف شیر خام می‌تواند زمینه بروز بسیاری از بیماری‌ها ازجمله تب مالت را برای مادر فراهم کند. متأسفانه ابتلا به تب مالت می‌تواند منجر به سقط‌جنین در بانوان باردار شود. پس مادران عزیز برای مصرف شیر و عسل در ایام بارداری حتماً از شیر باکیفیت و پاستوریزه به همراه عسل واقعی استفاده کنید.


بیشتر بخوانید: یک قاشق عسل، یک دنیا سلامتی!


شربت آبلیمو عسل در بارداری

بر اساس طب سنتی مصرف هرروزه شربت آب‌لیمو و عسل تا پنج‌ماهگی علاوه بر کاهش تهوع می‌تواند در کاهش درد زایمان نیز مؤثر باشد؛ اما بهتر است برای مصرف شربت آب‌لیمو و عسل به مدت طولانی در ایام بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

استفاده از عسل در زمان بارداری

کره و عسل در بارداری

کره و عسل یک صبحانه لذیذ و مقوی برای مادران شناخته می‌شود. خوردن عسل به همراه کره برای مادران باردار مانعی ندارد؛ اما مصرف بیش‌ازحد کره می‌تواند منجر به افزایش تهوع در مادر شود. ازاین‌رو مصرف عسل با کره به ذائقه مادر بستگی دارد و مادر می‌تواند در صورت عدم ابتلا به چربی خون از این ترکیب به‌اندازه مجاز در طول روز مصرف کند.

زنجبیل و عسل در بارداری

مصرف زنجبیل و عسل در ایام بارداری می‌تواند در کاهش تهوع و تقویت سیستم ایمنی مؤثر باشد. اگرچه خواص این ترکیب بر هیچ‌کس پوشیده نیست، اما مصرف مداوم این ترکیبات در درازمدت می‌تواند موجب یبوست و گرمای بیش‌ازحد بدن مادر شود. پس توصیه می‌شود از این ترکیب پس از مشورت با پزشک استفاده شود.

 خوردن عسل در ماه های مختلف بارداری

خوردن عسل در دوران بارداری ممنوع نیست. خصوصاً زمانی که مادر از عسل پاستوریزه و مرغوب مصرف کند. چراکه می‌تواند با خیال آسوده عسل در رژیم غذایی خود و در وعده‌های مختلف جای دهد. عسل یک غذای کامل و مقوی برای بانوان باردار محسوب می‌شود. به‌طورکلی خوردن عسل در ماه‌های مختلف بارداری در صورت عدم ابتلا مادر به بیماری دیابت نمی‌تواند مشکل خاصی را برای مادر و فرزند ایجاد کند.

خوردن عسل درسه ماه اول بارداری

سه‌ماهه اول به‌عنوان مهم‌ترین و پرچالش­ترین ایام بارداری محسوب می‌شود. مصرف هرگونه ماده خاص می‌تواند بر رشد و سلامت جنین اثر بگذارد. بااین‌حال اگر پس از انجام آزمایش‌های حین بارداری به بیماری خاصی مبتلا نیستید، می‌توانید تحت نظر پزشک از میزان مشخصی عسل در طول روزبه جهت کاهش تهوع و بهبود کیفیت خواب استفاده کنید.

خوردن عسل در اوایل بارداری

خوردن عسل در اوایل بارداری به سبب شرایط جنین و مادر بهتر است تحت نظر پزشک معالج یا پزشک تغذیه به‌اندازه مشخص در طول روز استفاده شود.

مصرف عسل در بارداری

 خوردن عسل در سه ماه دوم بارداری

با ورود مادر به سه ماه دوم بارداری، شرایط نسبتاً به ثبات خاصی می‌رسد. در این ایام مادر می‌تواند طبق رژیم غذایی خود و در صورت عدم ابتلا به دیابت بارداری از خوردن عسل لذت ببرد. مصرف عسل در این ایام علاوه بر تقویت سیستم ایمنی او می‌تواند در تسکین سرفه‌های او نیز مؤثر باشد.

خوردن عسل در سه ماه سوم بارداری

مصرف مواد شیرین ازجمله عسل خصوصاً در سه ‌ماهه سوم می‌تواند منجر به حرکت فرزند در بطن مادر شود. پس اگر می‌خواهید شاهد حرکت فرزند خود باشید، می‌توانید با مصرف مقداری عسل یا شکلات شاهد این جریان باشید. مصرف عسل در سه‌ماهه آخر بارداری که مادر بیشتر در معرض سوزش سر دل است، می‌تواند بسیار مفید باشد.

 خوردن عسل در ماه هشتم بارداری

خوردن عسل در ماه هشتم بارداری مشروط بر عدم ابتلا به دیابت بارداری هیچ منعی ندارد و می‌تواند منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و کاهش اضطراب‌های ناشی از زایمان او شود.

جمع‌بندی

اگرچه خوردن عسل در بارداری کاملاً بی‌خطر است؛ اما در موارد بسیار نادر و استثنایی می‌تواند منجر به بروز حساسیت، دیابت، اسهال، نفخ و گرفتگی معده در بانوان باردار شود. پس بهتر است مصرف عسل باوجود تمام فوایدش تحت نظر پزشک و به میزان مشخص باشد. از اینکه گیلان کشت را برای کسب اطلاعات لازم درزمینه مصرف عسل در ایام بارداری انتخاب کردید، بسیار خوشحالیم. شما می توانید برای خرید کره بادام زمینی و برنج ارزان  به سایت گیلان کشت مراجعه کنید.

برچسب ها

پیشنهاد ما

برنج هاشمی دودی 10 کیلویی 4%

برنج هاشمی دودی 10 کیلویی

1,300,000 تومان
1,350,000 تومان
برنج هاشمی معطر 1.5 کیلویی 2%

برنج هاشمی معطر 1.5 کیلویی

196,000 تومان
201,000 تومان
برنج صدری معطر 1.5 کیلویی 2%

برنج صدری معطر 1.5 کیلویی

240,000 تومان
246,000 تومان
برنج ارزان ایرانی 5 کیلویی 8%

برنج ارزان ایرانی 5 کیلویی

340,000 تومان
370,000 تومان
برنج صدری دودی 5 کیلویی 3%

برنج صدری دودی 5 کیلویی

850,000 تومان
875,000 تومان

غنچه گل محمدی 15 گرم

25,000 تومان
برنج صدری عطری 10 کیلویی 3%

برنج صدری عطری 10 کیلویی

1,550,000 تومان
1,600,000 تومان
برنج صدری دودی 1.5 کیلویی 2%

برنج صدری دودی 1.5 کیلویی

270,000 تومان
276,000 تومان
چای سبز قلم لاهیجان 180 گرمی 10%

چای سبز قلم لاهیجان 180 گرمی

57,500 تومان
64,000 تومان
چای سبز قلم لاهیجان 280 گرمی 11%

چای سبز قلم لاهیجان 280 گرمی

88,500 تومان
99,500 تومان

نظرات

No Comments
هنوز نظری ثبت نشده
اولین نفری باشید که نظر می دهید