در گیلان برخلاف سایر استان ها انواع و اقسام قورمه مانند قورمه سبزی ، شوید قورمه ، بینه قورمه ، جعفری قورمه و …. طبخ میشود . که هر کدام از این غذا ها طعم فوق العاده ای دارند . معمولا خورشت های قورمه با انواع سبزی و تکه های گوشت تهیه میشود .

پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با انواع برنج ایرانی مثل برنج هاشمی و برنج صدری میل بفرمایید. همچنین می توانید از برنج دودی استفاده کنید. برای خرید برنج درجه یک کلیک کنید.

مواد لازم :

سبزی ( جعفری و تره )  ۵۰۰ گرم
گوشت گوساله۵۰۰ گرم
 پیاز۱ عدد
بادمجان
۲ عدد
گوجه  ۳ عدد
آبغوره یا آب انار ترش ۱ پیمانه
لیمو عمانی ۲ عدد
آب به میزان لازم
گلپر۱ قاشق چایخوری
فلفل و نمک و زردچوبهبه میزان لازم

 طرز تهیه :

جهت تهیه خورشت جعفری قورمه ابتدا گوشت را به صورت تکه های خورشتی ریز خورد کنید و به همرا پیاز رنده شده و مقداری زردچوبه درون ماهیتابه ریخته و تفت میدهیم.

تفت دادن را تا زمانی که رنگ گوشت عوض شود ادامه میدهیم در این فاصله سبزی ها را پاک کرده و میشوییم. سپس با دستگاه سبزی خورد کن و یا با استفاده از چاقو ریز خورد کنیم.

وقتی رنگ گوشت تغییر کرد سبزی را اضافه میکنیم. تفت دادن را ادامه میدهیم تا مواد آماده شود.

مواد آماده شده را درون قاملمه ای مناسب میریزیم سپس آبغوره یا آب انار را به همراه نمک ، فلفل ، گلپر ، لیمو عمانی و آب درون قابمه ریخته و با مواد سبزی و گوشت مخلوط میکنیم .

درب قابلمه را گذاشته و حرارت را کم میکنیم تا خورشت جا بیوفتد.

در زمان انتظار آماده شدن خورشت ، بادمجان ها را ورقه ای و گوجه ها را حلقه ای برش میدهیم و درون روغن سرخ میکنیم .

وقتی خورشت آماده شد بادمجان و گوجه را روی قورمه میچینیم و یا بعد از ریختن در ظروف مناسب با بادمجان و گوجه تزیین و میل میکنیم.