عسل یکی از خوراکیهایی است که علاوه بر خوشمزگی، یک گزینه مناسب درمانی به حساب میآید؛ اما این حرف به شرطی درست است که طبیعی باشد. با توجه به حضور فروشندههای بسیار در بازار، کیفیت این محصول در هر فروشگاه با دیگری متفاوت شده و تشخیص عسل طبیعی از تقلبی به یک کار سخت تبدیل شده است؛ بنابراین، باید مهارت بالایی در این زمینه داشت تا خرید مناسبی داشته باشید. اگر مایل به خرید عسل از یک فروشگاه معتبر و قابل اطمینان هستید، می توانید از فروشگاه اینترنتی گیلان کشت اقدام نمایید. تمامی عسل های ارسالی به همراه برگه آزمایشگاه و ضمانت هستند.
در این مطلب گیلان کشت، قرار است برایتان از راههای تشخیص عسل طبیعی صحبت کرده و چند روش را به شما معرفی کنیم. هر آنچه که توضیح مثبت یا منفی در مورد این نظرات وجود داشته باشد، در اختیارتان قرار میدهیم. اگر میخواهید در دفعات بعدی، با آگاهی بیشتری به خرید عسل بروید، حتما ادامه را بخوانید.
تشخیص عسل طبیعی از تقلبی
عسل طبیعی عسلی است که زنبورها برای ساخت آن دست به دامان طبیعت شدهاند. آنها به سراغ شهد گلهای مختلف رفتهاند. از آنها استفاده کردهاند تا خوراک شیرین باکیفیتی را در اختیارتان بگذارند. در صورتیکه در نوع مصنوعی خبری از این مساله نیست و شهد خوراکیهای دیگری مانند میوهها و خرما ماده اصلی تشکیل دهنده آنها هستند. این مواد حرارت میبینند و به شکل عسل درمیآیند.
عسل مادهای است که خاصیت فراوانی برای بدن دارد و میتوان به آن بهعنوان یک دارو نگاه کرد؛ اما در صورتی این اتفاق میافتد که عسل شما طبیعی باشد. مصنوعی و تقلبی بودن تنها باعث میشود که میزان مشکلات در بدنتان بیشتر شود. عسل طبیعی روی مشکلات گوارشی تاثیر فوقالعاده دارد و باعث میشود که در مدت کوتاهی از دست بیماریهایی مانند زخم معده یا هضم مشکل غذا خلاص شوید. همینطور، عسل در درمان عفونت موثر است؛ چون در ترکیب خود مادهای به نام پروپولیس دارد که ضدباکتری و قارچ بهحساب میآید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله درمان زخم با عسل را مطالعه کنید.
بهترین روش تشخیص عسل طبیعی
برخلاف تصور عموم، تشخیص عسل از روی ظاهر آن بسیار سخت است و نمیتوان بهراحتی با رنگ و بوی آن متوجه کیفیت آن شد؛ پس، اگر بعد از خرید متوجه مصنوعی بودن آن شدید، خودتان را سرزنش نکنید که چرا توجه بیشتری نکردید. بهترین راه تشخیص عسل طبیعی، آزمایش آن است که هزینه بالایی دارد؛ به همین دلیل این روش تنها برای کسانی مناسب است که میخواهند عسل را بهصورت عمده تهیه کنند. بعد از انجام آزمایش، بهراحتی تمام جزئیات عسل را میبینید و از روی آنها متوجه میشود آیا طبیعی است یا خیر.
شناخت عسل طبیعی با بوی آن
اما بهتر است ناامید نشوید. چند نکته وجود دارد که اگر هنگام خرید آنها را در نظر بگیرید، میتوانید عسل باکیفیتی بخرید.
اولین مشخصهای که باید بررسی کنید، بوی عسل است. عسل طبیعی بو ندارد و قرار نیست در ظرف را که باز کردید، فضا با بوی شیرینی پر شود. اگر عسل طبیعی باشد، ممکن است کمی بوی گلها را بدهد؛ چون از شهد آنها ساخته شدهاست؛ اما اگر عسلی که میخرید، مصنوعی باشد؛ بوی شدیدی دارد. یکی از دلایل آن وجود قندهای مصنوعی مانند ساکاروز است.
بعضی اوقات هم ممکن است که عسل شما بوی ترشی داشتهباشد که باید سریعا بیخیال خرید آن شوید.
گرم کردن عسل برای پی بردن به طبیعی بودن آن
از آنجایی که گرما خواص مفید عسل را از بین میبرد؛ باید در محیطی با دمای متوسط و کم قرار بگیرد. با اینحال، اگر میخواهید مطمئن شوید عسل شما طبیعی است، کمی از آن را گرم کنید. اگر بعد از بالا رفتن دمای شعله، عسل هیچ کفی نکرد و تنها کاراملی شد، طبیعی است؛ اما ممکن است در این زمان حباب در ظرف بهوجود بیاید و کف کند. اگر با این صحنه مواجه شدید، بدانید که عسل شما مصنوعی است.
تقلبی یا طبیعی بودن عسل با ترکیبات آن
یکی از نکاتی که باید هنگام تشخیص عسل طبیعی در نظر بگیرید، ظاهر آن است. منظورمان رنگ نیست؛ چون عسل طبیعی هم میتوانید گستره بزرگی از رنگهای مختلف را داشتهباشد و پررنگ بودن عسل نشانه باکیفیت بودن آن نیست. منظور، یکدست بودن یا نبودن آن است. اگر عسل شما طبیعی باشد، در ترکیبات آن مواردی مانند گرده گل، تکهای از بدن زنبور یا حتی موم عسل وجود دارد؛ اما در عسل مصنوعی خبری از این مساله نیست و آن را کامل صاف و بدون هیچ افزودنی مشاهده میکنید.
طبیعی یا مصنوعی بودن با شکرک زدن عسل
عسل طبیعی شکرک میزند. به آن رس بستن هم میگویند و نباید آن را نشانه تقلبی بودن در نظر بگیرید. البته بهتر است بگوییم که هر نوع عسلی که بخرید، شکرک میزند. زمانیکه این خوراکی شیرین را در دمای پایین بگذارید، ساختار آن دارای شکرک میشود. دلیل آن رطوبت عسل است. میزان رطوبت تعیین میکند که عسل چقدر شکرک بزند. هر اندازه بیشتر باشد، میزان رس بستن عسل شما بیشتر است.
بیشتر بخوانید: آیا عسل برای کبد چرب مضر است؟
روش خانگی برای تشخیص عسل طبیعی
در ادامه برای چگونگی شناخت عسل طبیعی چند روش را نام میبریم و برایتان توضیح میدهیم. در درستی و نادرستی این روشها شک و شبهه بسیاری است و افراد متخصص زیادی در این حوزه هستند که این روشها را تکذیب میکنند. با این حال، ما برایتان آنها را توضیح میدهیم و دلیل قبولی یا رد کردن آنها را هم میگوییم.
تشخیص عسل طبیعی با دستمال کاغذی
این روش یکی از راههای تشخیص عسل طبیعی است که اختلاف نظر چندانی در آن وجود ندارد. زمانیکه قصد خرید عسل دارید، بخشی از آن را روی دستمال کاغذی بریزید. اگر جذب آن نشد و به همان شکل رویش باقی ماند، عسل طبیعی است؛ اما اگر جذب آن شد، بدانید که عسل مصنوعی خریدهاید. اگر این کار را با یک پارچه سفید انجام دهید، بعد از شستن عسل طبیعی هیچ لکی روی آن نمیماند؛ اما این مساله در عسل مصنوعی برعکس است.
تشخیص عسل طبیعی با مورچه
درست است که مورچهها به سراغ شیرینی میروند؛ اما در مورد عسل مساله متفاوت است. عسل طبیعی در ترکیب خود مادهای دارد که اجازه نمیدهد موجوداتی مانند مورچه به آنها نزدیک شوند. این ماده موردعلاقه مورچهها نیست و هرگز در اطراف عسل طبیعی مورچه نمیبینید. زمان خرید میتوانید به سراغ این روش تشخیص عسل طبیعی بروید و ببینید آیا مورچه جذب آن میشود یا خیر. اگر شد، بدانید که عسل شما مصنوعی است و از شیرههای دیگر برای تولید آن استفاده شدهاست.
تشخیص عسل طبیعی با سرکه
اگر در کنار خود سرکه دارید، با آن طبیعی بودن عسل را تشخیص دهید. 2 تا 3 قطره سرکه را روی یک قاشق غذاخوری عسل بریزید. سپس، کمی آب به این ترکیب اضافه کنید. اگر بعد از هم زدن آنها، متوجه شدید که ترکیب کف کرده و سفت شدهاست؛ بدانید که عسل مصنوعی خریدهاید؛ اما اگر این اتفاق نیفتاد، بدانید که عسل شما طبیعی است و میتوانید با خیال راحت عسل خود را نوش جان کنید.
تشخیص عسل طبیعی با آب
مدت زمان حل شدن عسل در آب هم یکی از راههای شناسایی عسل باکیفیت و طبیعی از عسل مصنوعی است. البته این مساله هم یکی از مواردی است که در آن اختلاف نظر زیادی وجود دارد و افرادی این روش را قبول ندارند؛ با این حال، برایتان توضیح میدهیم. حل شدن سریع در آب یکی از نشانههای عسل مصنوعی است. اگر عسلی که میخرید، در همان لحظه اول ریختن در آب حل شود؛ به معنی آن است که کیفیت کمی دارد. در حالیکه عسل طبیعی طول میکشد تا در آب حل شود.
بعضی از افراد کارشناس در این حوزه میگویند که مقدار رطوبت عسلها با هم فرق دارد. بعضی از آنها رطوبت کمی و بعضی دیگر رطوبت زیادی دارند. کم بودن آن باعث میشود که عسل در زمان طولانیتری در آب حل شود. زمانی هم که مقدار آن زیاد باشد، در مدت کوتاهی میبینید که عسل در آب حل شدهاست.
تشخیص عسل طبیعی با کبریت
این قسمت تشخیص عسل طبیعی هم مانند استفاده از آب است. مقداری عسل روی کبریت بریزید و آن را پاک کنید. اگر بعد از تمیز کردن، کبریت شما روشن شد؛ یعنی عسل طبیعی است؛ اما اگر این اتفاق نیفتاد، بدانید که عسل مصنوعی خریدهاید.
اختلاف نظر در این روش تشخیص هم بهخاطر رطوبت این ماده شیرین است. کارشناسان میگویند که رطوبت متفاوت عسلها میتواند باعث شود که بعضی از کبریتها روشن نشوند. این مساله ربطی به طبیعی بودن یا نبودن آن ندارد.
تشخیص عسل طبیعی با سوزاندن
اگر کبریتی روشن کنید و گرمای آن را با عسل نزدیک کنید، سوختن آن روشی برای تشخیص عسل طبیعی از مصنوعی است؛ اما مسالهای که وجود دارد این است که بعضی از افراد میگویند، سوختن نشانه طبیعی بودن به حساب میآید. بعضی از افراد دیگر معتقد هستند که چون عسل تقلبی است؛ بنابراین، با شعله آتش میسوزد؛ یعنی این روش، قابل اعتماد نیست و بهتر است از آن استفاده نکنید؛ چون سردرگم میشوید.
کلام آخر
در این مقاله گیلان کشت، برایتان گفتیم که تشخیص عسل طبیعی از تقلبی به چه شکل انجام میشود. البته در همان ابتدا هم تاکید کردیم که جز آزمایش، سایر روشها خطا دارند و بهتر است تکیه صد درصدی به آنها نکنید؛ اما بدانید که بهمرور زمان و با تجربه بیشتر، راحتتر میتوانید عسل طبیعی را از تقلبی بشناسید؛ پس، خیالتان راحت باشد که میتوانید عسل طبیعی بخرید و بخورید. اگر روش دیگری است که شما آن را برای شناسایی عسل طبیعی به کار میبرید، حتما با ما و دوستان دیگر در میان بگذارید تا از تجربه شما هم استفاده کنیم. همچنین شما می توانید برای خرید چای سیاه، برنج ارزان و خرید کره بادام زمینی از فروشگاه اینترنتی گیلان کشت دیدن کنید.
من حداقل هرماه دوکیلوعسل بعنوان غذای کمکی باکره میخورم واین کاررادههاسال است که ادامه داده ام . عسل طبیعی که من میخرم هیچ بوی خاصی نداردفقط ازخاصیت آن درآرامش اعصاب وتقویت ارتباطات وتاثیربرافزایش اعتمادبه نفس خودم متوجه خوب بودن آن میشوم . ضمنامن همیشه سعی میکنم فقط یک نوع عسل استفاده کنم . عسلی که بنظرمن امتحانش راداده والبته همیشه هم موجوداست . ختم کلام آنکه ، وقتی برندی عسلی راتوزیع میکندودرادامه نیزتادههاسال به همین کارادامه میدهدبنظرمن این تداوم تولیدهم خودش میتواندبه شناخت عسل خوب وبدکمک نماید.
سلام
بله نظر شما کاملا محترم میباشد