کره بادام زمینی از دیرباز مورد علاقه بسیاری از خانوادهها بوده و هست. چه روی نان تست استفاده شود و چه بهعنوان اسموتی صبحگاهی آن را مصرف کنید، درهرصورت مقاومت در برابر طعم خامهای و آجیلی آن سخت است؛ اما آیا تابهحال در مورد تاثیر کره بادام زمینی بر کبد فکر کردهاید؟ به نظر شما مصرف این محصول برای کبد مفید است یا مضر؟
کبد نقش مهمی را در سلامت کلی بدن ایفا میکند؛ زیرا باعث سمزدایی مواد مضر، تولید پروتئینهای ضروری و ذخیره ویتامینها و مواد معدنی میشود؛ بنابراین، توجه به سلامت کبد بسیار مهم است. عوامل زیادی میتوانند بر سلامت این عضو مهم در بدن تاثیر بگذارند که ازجمله مهمترین آنها میتوان به رژیم غذایی اشاره کرد. در این مطلب از گیلان کشت، تصمیم گرفتهایم به بررسی تاثیر کره بادام زمینی برای کبد، مزایا و مضررات آن و همچنین نحوه مصرف این ماده غذایی بپردازیم. لطفا با ما همراه شوید.
فواید کره بادام زمینی برای کبد
کبد چرب در سه گرید مختلف، افراد را به دام میاندازد. بهطورمعمول، وقتی در دوران نوجوانی، سیستم غذایی فرد درست و اصولی نباشد، چنین عارضهای رخ میدهد. البته برخی از افراد هم بهطور ناخواسته دچارش میشوند. در برخی از افراد، بیماری بهصورت نهفته پیش میرود و به دلیل نداشتن هیچگونه علائم، فرد تا مدتها از وجود آن اطلاعی نخواهد داشت. تحرک کم، چاقی بیشازحد، دیابت، بالا بودن فشارخون و بارداری در برخی از افراد، میتواند زمینه را برای ابتلا به بیماری کبد چرب مهیا کند.
همه افراد دلشان میخواهد بهجای مصرف داروهای شیمیایی مختلف، به خوراکیهای خوشمزه روی بیاورند. اینجاست که تاثیر کره بادام زمینی بر کبد پررنگ میشود که عبارتاند از:
- کره بادام زمینی سرشار از آنتیاکسیدانهای مختلف، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین E ,C، روی، منیزیم، اسیدهای چرب امگا 3 و بیوتین است. علاوه بر این، مقادیری آهن، کلسیم، نیاسین و روغنهای غیراشباع مفید نیز دارد.
- مصرف منظم و بهاندازه این ماده غذایی در طول روز میتواند چربی خون، فشارخون و کلسترول مضر خون را کاهش دهد.
- همه افراد ازجمله کودکان، افراد مسن و ورزشکاران میتوانند از مصرف این محصول بهره ببرند. محققان معتقدند تاثیر کره بادام زمینی بر کبد چرب بهگونهای است که اشتهای کاذب را برطرف میکند و بهتدریج و با گذشت زمان باعث پاکسازی کبد میشود.
- در صورت مصرف کره بادام زمینی هفتهای 2 الی 3 بار، میتوانید ویتامینهای زیادی را به بدنتان برسانید. این ماده خوارکی نهتنها باعث تقویت عملکرد کبد میشود، بلکه میتواند تا حد زیادی سموم و ناخالصیها را نیز از بین ببرد. در حقیقت میتوان گفت این ماده بهطور غیرمستقیم، یکی از وظایف کبد را انجام میدهد.
- این محصول مغذی سرشار از فیبر است؛ به همین دلیل، دیگر تاثیر کره بادام زمینی بر کبد به این صورت است که مصرف آن، احساس سیری طولانی مدتی به افراد میدهد.
- چربی غیراشباع این محصول به عملکرد صحیح کبد کمک میکند و مصرف روزانه آن باعث میشود فرد، از مشکلات و بیماریهای کبدی نجات پیدا کند.
- قرار دادن مقداری کره بادام زمینی در برنامه روزانه خانمهای باردار، میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی آنها شده و تکامل رشد جنین را به دنبال داشته باشد.
- این ماده خوارکی خوشمزه به دلیل داشتن مواد مغذی فراوان، انرژیزا است. به همین دلیل برای ورزشکاران بسیار مفید است؛ زیرا هرچه سطح انرژی بالاتر باشد، فرد انگیزه بیشتری برای ورزش کردن خواهد داشت.
مضرات کره بادام زمینی برای کبد
یکی از مهمترین تاثیرات کره بادام زمینی بر کبد، چربیهای مفیدی است که در بادام زمینی تازه وجود دارد. منظور از تازگی بادام این است که محصول خریداری شده برای سالهای گذشته نباشد هرچه بادام کهنهتر شود، اثرات مخربی را روی بدن بر جای خواهد گذاشت. علاوه بر این، با گذشت زمان مواد مغذی و ویتامینهای آن کاهش یافته و دیگر کیفیت سابق را نخواهد داشت.
بدن برخی از افراد نسبت به کره بادام زمینی حساسیت نشان میدهد و علائمی همچون تهوع، اسهال، درد شکمی، آسم و آنژیوادم را بروز میدهند. علاوه بر این، زیادهروی در مصرف آن باعث اضافه وزن و چاقی شده و مانع از جذب ید توسط بدن میشود؛ به همین دلیل، مصرف آن برای مبتلایان به تیروئید مضر است.از این روی بهتر است که پیش از مصرف این ماده خوراکی خوشمزه و مغذی، ابتدا وضعیت سلامت جسمی خود را بررسی کنید. ببینید که آیا به موادی که داخل این محصول است آلرژی یا حساسیت دارید یا با مصرف آنها هیچ اتفاق ناگوار یا خاصی که سلامتتان را تهدید کند، پیش نمیآید. حتی میتوانید با پزشک تغذیه صحبت کنید و از او راهنمایی و مشاوره بخواهید. در صورتی که باز هم متوجه نشدید که آیا نسبت به مصرف کره بادامزمینی ایمن هست یا خیر، بهتر است یک بار تست کنید. اگر دیدید که بدنتان با التهاب پوستی یا لکههای قرمز که معمولا خارشزا هستند مواجه شد، مصرف آن را قطع کنید.
در برخی از موارد ممکن است مصرف این ماده روی سیستم تنفسی شما تاثیر منفی بگذارد. باعث بروز التهابات تنفسی شود که برای سلامتی شما خطرناک است. این مورد را نیز درنظر بگیرید و سعی کنید اگر با چنین مشکلی مواجه شدید، بلافاصله مصرف کره بادام زمینی را قطع و برای اطمینان بیشتر، به پزشک مراجعه کنید تا در صورت لزوم برایتان داروی مناسبی تجویز کند.
نحوه مصرف کره بادام زمینی برای کبد
اگر قصد کنترل بیماری کبد چرب از طریق کاهش اشتها را دارید، میتوانید روزانه یک الی دو قاشق کره بادام زمینی مصرف کنید یا بهعنوان جایگزین، روزانه چند عدد بادام زمینی بخورید. این کار علاوه بر اینکه اشتها را کاهش میدهد، کمک بسیار بزرگی برای درمان بیماری کبد چرب نیز هست.
جمعبندی
ارتباط مستقیمی بین کره بادام زمینی و کبد وجود دارد؛ کره بادام زمینی میتواند برای کبد چرب مفید باشد، اما به شرطی که مانند هر چیز دیگری، در حد اعتدال آن را مصرف کنید. به یاد داشته باشید، داشتن یک سبک زندگی سالم فقط به آنچه میخورید نیست، بلکه به میزان خوردن و همچنین میزان تحرک شما نیز بستگی دارد. لطفا در صورتی که به این ماده خوراکی حساسیت دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید. از اتفاقی که برایتان میافتد بگویید و توضیح دهید که چه راهکاری را برای درمان آن استفاده میکنید.